U sjeni MGMT-a sada je mnogo zanimljiviji bend

  739

  Kuroma

  Kuromarama

  Datum izdanja: 07.04.2015.

  Izdavač: Votiv Music

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. 20+ Centuries
  2. Running People
  3. Love Is On The Way
  4. Big Bad Money
  5. Passionate People
  6. Simon’s In The Jungle
  7. Evan Mann
  8. Case Logic
  9. 30601
  10. Thee Only Childe

  Vjerujem da ime Hank Sullivant malo kome nešto znači. To je koncertni gitarist benda MGMT (vidjeli smo ga i u Zagrebu) i frontmen benda Kuroma, dok je ranije svirao još po nekim bendovima.

  Kuroma postoji već neko vrijeme, ali nikad nije bila toliko u prvom planu što bi se moglo promijeniti albumom “Kuromarama“. Razlozi leže u jednostavnim i vrlo melodičnim psihodeličnim pop-rock pjesmama koje bi mnogi mogli vrlo rado čuti iz svojih stereo uređaja.Usporedba s MGMT se nameće sama po sebi jer je tu previše paralela, osim u članstvu, tu je naravno i podosta srodan glazbeni izričaj, iako je MGMT otišao skroz u krivom smjeru na svojem posljednjem albumu koji je teško sljušljiv. Bilo kako bilo, Kuroma isto gaji tu melodičnu stranu psihodelične glazbe uronjenje u teksture od prije par desetljeća, ponajprije neizbježnih ’80-ih.Pjesme su većinom srednjeg tempa, ali i u tome se Hankova ekipa zna snaći, pa pruža vrlo dobre momente tijekom cijelog albuma. Naravno, ponegdje malo uspješnije, a ponegdje nešto manje, ali sve u svemu “Kuromarama” je album kojeg se sluša vrlo lako.

  Uvodna “20+Centuries” je radiofonična i najveći hit albuma, pa je logično da je postavljena na sam početak da privuče slušatelje. Do nje slijedi “Running People“, pjesma koja najviše diše synth-popom ’80-ih, a kako idemo dalje, tako se album razvije u još nekoliko smjerova, ponegdje više psihodeličnom, a ponegdje gotovo u disco tonovima.

  “Kuromarama” nije album koji će vas ostaviti bez daha, ali je jedno sasvim solidno ostvarenje kojim je Sullivant pokazao da je trenutno u boljoj formi od MGMT-a koji dosta živi na staroj slavi i velikom uspjehu prvijenca. Kuroma djeluje življe i zabavnije od MGMT-a, pa se nadam da će krenuti uzlaznom putanjom.

  Muziku podržava