U isčekivanju novog albuma

  1382

  Children Of Bodom

  Trashed, Lost & Strungout

  dvd

  Datum izdanja: 18.10.2004.

  Izdavač: Spinefarm Records / Aquarius Records

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Knuckleduster (audiotrack)
  2. Bed Of Nails (audiotrack)
  3. She Is Beautiful (audiotrack)
  4. Angels Don’t Kill/remix (audiotrack)
  5. Trashed, Lost And Strungout (video)
  6. Sixpounder (video)
  7. Andrew W.K. Greets COB (video footage)
  8. Trashed & Lost In Helsinki (video footage)
  9. Downfall (live video)
  10. Everytime I Die (live video)

  Ovo je zanimljivo i poprilično neuobičajeno DVD/EP izdanje smješteno u odlično dizajniran i praktičan ‘super jewel box’ veličine CD kutije.Ono ne nudi mnogo novosti u glazbenom pogledu jer sadrži samo dvije nove pjesme i dva covera – “Bed of Nails” Alice Coopera i “She Is Beautiful” Andrew W.K.-a.

  No daleko od toga da one ne odišu kvalitetom. S pjesmama “Knuckleduster” i “Trashed, Lost & Strungout” uspjeli su stvoriti novu dimenziju melodičnog death/black metala koji je i dalje definitivno i nepogrešivo u stilu Children Of Bodom.

  Stvari su i dalje ispunjene ‘demonskim’ poluvrištećim vokalima Alexia Laihe i nevjerojatno odsviranim klavijaturnim dionicama Janne Warmana. Video spot za pjesmu “Trashed, Lost & Strungout” snimljen je u starom napuštenom skladištu što možda i nije najoriginalnija ideja, no ne sumnjam da će dobro proći kod fanova i donijeti još više uspjeha ovim finskim glazbenicima.

  Najzanimljivija stvar na ovom izdanju je definitvno bonus materijal “Trashed & Lost In Helsinki” koji prikazuje jedan uobičajeni dan u životu ‘djece s jezera Bodom’. Kaotična atmosfera traje od jutra do mraka. Dečki obilaze jezero Bodom i haraju Helsinkijem s nezaobilaznim bocama alkohola. U približno 20 minuta ovog materijala mogu se u njihovim rukama vidjeti gotova sva alkoholna pića koja postoje u Finskoj.

  Muziku podržava

  Vraćajući se na glazbeni dio ovog DVD-a treba pohvaliti i već spomenute cover pjesme. Slušajući ih lako je prepoznati originale iako su one u potpunosti transformirane u COB stil. Cooperova “Bad Of Nails” je vrlo pjevna pjesma, naravno u znatno bržoj i žešćoj verziji koja pred kraj prelazi u nevjerojatnu metal orgiju što dokazuje da Children Of Bodom možemo svrstati u death metal žanr. “She Is Beautiful” je mnogo veselija pjesma, a te atribute zadržava i u ovoj obradi.

  Za kraju samo mogu ustvrditi da će DVD/EP izdanje “Trashed, Lost & Strungout” zasigurno zadovoljiti COB fanove i prikratiti im vrijeme išćekivanja novoga albuma.

  Muziku podržava