U inat svima – evo nas natrag!

  1439

  Biohazard

  Reborn In Defiance

  Datum izdanja: 20.01.2012.

  Izdavač: Nuclear Blast

  Žanr: Hardcore

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. 9:IIIX6.941
  2. Vengenace Is Mine
  3. Decay
  4. Reborn
  5. Killing Me
  6. Countodown Doom
  7. Come Alive
  8. Vows of Redemption
  9. Waste Away
  10. You Were Wrong
  11. Skullcrusher
  12. Never Give In
  13. Season The Sky

  Hvala dragom Bogu što se napokon tema vezana za Biohazard maknula od porno karijere Evana Seinfelda i prebacila na ono u čemu i jest bit priče – novi album.

  Čak ni tog nabildanog Evana više nema, što nekome možda i jest drago, ali šteta što nije malo duže potrajalo to ponovno okupljanje najoriginalnije postave benda. No, ono što su uspjeli proizvesti i ostaviti iza sebe novi je album – “Reborn In Defiance“.

  Album koji budi hardcore nostalgiju i album koji tom činjenicom izaziva svakojake dojmove. S jedne strane, kad čovjek čuje ritam i vokale “You think you know me?! FUCK YOU!” na uvodnoj “Vengeance Is Mine” bude se neka dobra vremena, ali onda filleri znaju razvodniti album. Iako – u današnje vrijeme tri-četiri super pjesme opravdavaju cijeli album, tako da…

  Reborn“, “Come Alive” i “Skullcrusher” trojac je davno predstavljenih pjesama i takve čine logičan Biohazard za 2012. godinu, a vjerojatno i najbolje trenutke albuma. Hrpetina hardcore ritmova, riffova u kojima se osjeti dodir povratnika Bobbya Hambela i neizbježnih tema o snazi i jedinstvu. Među njima, “You Were Wrong“, “Killing Me“, i posebno “Love Denied”-wanna-be “Vows of Redemption” zbilja zvuče slabo i grooverski nategnuto. U njima do izražaja dolazi Evanov hip-hop vokal, koji će po novom simulirati još jedno poznato lice iz Biohazard svijeta – bivši gitarist, sada vokal i basist – Scott Roberts.

  Muziku podržava

  Kada je cijela ova priča o Biohazardovom povratku krenula, kratka turneja za zagrijavanje i imenovanje velikog Tobya Wrighta kao producenta naslućivali su mega-bombastičan povratak velikana na scenu. Njihov problem bio je samo taj što ih je većina zakletih HC-ovaca pratila tamo negdje do albuma “Mata Leao”, da bi većina albuma poslije toga bilo samo održavanje biznisa i isprobavanje novih gitarista. U jednom trenutku planski su izbacili ‘zadnji’ album i ovim povratkom mrvicu rasplamsali vatru na sceni.

  Biohazard su uvijek bili i uvijek će biti veliko ime u ovom žanru, a ovakvi albumi uvijek će služiti kao dobra isprika za putovanje po svijetu i prisjećanje onoga što su radili i predstavljali u devedesetima. Ali ako i dalje želite biti “Down for fucking Life“, ovo će vam morati biti barem – okej. Nemamo izbora, treba nam biti drago da se Biohazard vratio!

  Muziku podržava