Tyler Childers: Odličan nasljednik albuma “Purgatory”

  304

  Tyler Childers

  Country Squire

  Datum izdanja: 02.08.2019.

  Izdavač: Hickman Holler Records/RCA

  Žanr: Bluegrass, Country

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Country Squire
  2. Bus Route
  3. Creeker
  4. Gemini
  5. House Fire
  6. Ever Lovin’ Hand
  7. Peace of Mind
  8. All Your’n
  9. Matthew

  Prvi album Tylera Childersa “Bottles and Bibles” već je bio pružio obrise glazbenikova zvuka i stila, no ipak nije bio toliko country po zvuku koliko će biti sljedeća dva. Po temama i motivima svakako je bio country, zvukom pak više folk. “Purgatory”, drugi album, lansirao ga je u sam vrh country scene i to sasvim zasluženo. Inače, taj je album jedan od najboljih uopće što se tiče 2017. godine. Childersovo treće izdanje imena “Country Squire” gazi stazama prethodnika i još više inzistira na honky tonk zvuku i klasičnom countryju i stilom i zvukom. Izdan je na Childersovoj etiketi Hickman Holler Records s istim producentima kao i na prethodnom, Sturgillom Simpsonom i Davidom Fergusonom, uz novost da je prvi njegov album supotpisan na velikoj etiketi RCA.

  “Country Squire” ima devet pjesama od kojih je svaka podjednako jaka. Od onih laganijih do brzih honky tonk numera Childers gradi svoj zvuk koji je privlačan i zabavan. Vokalno je još izraženiji twang u pjevanju i inzistiranje na autentičnom country vokalu. Tekstovi su i dalje nostalgični, ljubavni i iskreni kao da su iz stranica dnevnika.

  Muziku podržava

  Porijeklom iz Kentuckyja, Childers vidi širu američku perspektivu i sada je već glazbenik koji nije poznat samo lokalnoj sceni jer je uspjehom drugog albuma i nagradama koje su uslijedile proširio svoje horizonte. Izjavio je da biti kantautor znači pisati i pjevati o ljudskom iskustvu, a na ovom je albumu pisao o nostalgiji, potrebi za privatnošću, prihvaćanju uspjeha i neuspjeha te klasičnim motivima countryja – cesti, alkoholu, ženama, gradovima i barovima.

  Uvodna “Country Squire” govori o životu na turneji i sviranju da se zaradi za svoju obitelj. Zvukom je bluegrass numera, kao i “House Fire”, koja je bila najavni single. U njima je primjetno koliko je vokalno Childers usavršio svoju interpretaciju i izričaj. “Creeker” je nostalgična balada o odlasku iz malog i zapuštenog grada, “Gemini” najviše pokazuje utjecaj country velikana Hanka Williamsa, “Ever Lovin’ Hand” jedna je od najzabavnijih pjesama o masturbaciji, “Peace of Mind” lagana je i dirljiva balada o porocima i životu na cesti, “All Your’n” negdje je između laganijih i bržih numera i najmanje country, što se osjeti i u vokalu i zvuku. Ova je numera negdje na tragu southern rocka s catchy refrenom.

  Album zatvara “Matthew” koja priziva život u Apalačkom gorju i priča priču o ljudima koji tamo žive. Childersove pjesme ponekad podsjećaju na scene iz filmova ceste jer su motivi tako živi i iskreni. Njegovo je pisanje iskreno, na trenutke nostalgično, na trenutke humoristično i zabavno, na trenutke dirljivo i emotivno. “Country Squire” sadrži sve te momente i slušajući ga otvaraju se slike, priče, emocije, tako jednostavne, a opet upečatljive i jake. “Country Squire” dostojan je nasljednik “Purgatoryja” i pokazatelj da je Tyler Childers trenutno jedno od jačih imena na country i americana sceni te da ga čeka uspješna glazbena karijera ako nastavi ovim putem.

  Muziku podržava