Tulum nije gotov

  1024

  Zucchero

  Una Rosa Blanca

  Live

  Datum izdanja: 03.12.2013.

  Izdavač: Universal Music

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Nena
  2. Baila
  3. Un Kilo
  4. Never Is A Moment
  5. Guantanamera
  6. Cuba Libre
  7. L’ Urlo
  8. Everybody’s Got To Learn Sometime
  9. Love Is All Around
  10. Cosi Celeste
  11. Pana (with Bebe)
  12. Ave Maria No Morro (with Djavan)
  13. Sabor A Ti
  1. Bacco perbacco
  2. Pronto
  3. Like the Sun
  4. Spicinefrin Boy
  5. Overdose
  6. Vedo Nero
  7. God Bless The Child
  8. Diamante
  9. Con Le Mani
  10. Diavolo In Me
  11. Senza Una Donna
  12. X Colpa Di Chi?
  13. Quale Senso Abbiamo Noi

  Boravak u Havani za Zucchera se nije zaustavio na snimanju “La Session Cubana“, nego je 8. prosinca 2012. održao koncert koji je snimljen i objavljen u različitim konfiguracijama od kojih neke uključuju CD, a druge CD+DVD.

  Ovo izdanje “Una Rosa Blanca” se odnosi na ediciju s 2 CD-a, od kojih
  prvi disk sadrži “La Session Cubana“, a drugi kompaktni disk jednosatnu
  snimku koncerta u Havani.I dok prvi CD, snimljen u studiju, donosi obilje zabave, što reći o koncertnom CD-u? Još više zabave? Najtočniji odgovor bi bio kako kad. Formula i pravac su jasni, prikazati poznate pjesme u latino-kontekstu, i to s bogatim orkestrom, moćnim puhačima, razigranim ritmovima, a ponovno preslušavanje “La Session Cubana” i dodataka na “Una Rosa Blanca” daje jasne razloge zašto je prvo izdana “La Session Cubana”.Sukus kompletnih Zuccherovih ideja se nalazi upravo na “La Session Cubana”, a “Una Rosa Blanca” donosi bonus za one koji žele još od iste formule. Formula je jaka, no valja priznati da u koncertnom kontekstu Zuccheru povremeno nestaje snage i izvođačke prisutnosti da iznese pjesmu do kraja.

  Zucchero je iskusan izvođač koji je u stanju uzjahati na val energije koji dobiva od publike (recimo, mahnita “X colpa di chi” koja do koljena tuče verziju iz 1995.) i na toj energiji pjesmi podari vrijedno drugačije čitanje, no problemi nastaju kad je ‘bonaca’, odnosno kad teret da kreira uzbuđenje pada na Zucchera i tu se već osjete razlike u izvođačkoj inspiraciji koju ne može prikriti niti profesionalna svirka i Zuccherova koncertna kilometraža.

  Iako je vrijedno imati i dodatak (naročito iz perspektive fanova), veće su šanse da će se u CD playerima vrtjeti “La Session Cubana”, a drugi disk će se čuvati za kućne zabave, nove godine, rođendane i krstitke, gdje će pažnju zaokupljati zarazni ritmovi, a manje umjetničke nijanse.

  Muziku podržava