Trent Reznor i dalje gazi

  2305

  Nine Inch Nails

  Live - Beside You In Time

  dvd

  Datum izdanja: 26.02.2007.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Love Is Not Enough
  2. You Know What You Are?
  3. Terrible Lie
  4. The Line Begins To Blur
  5. March Of The Pigs
  6. Something I Can Never Have
  7. Closer/The Only Time
  8. Burn
  9. Gave Up
  10. Eraser
  11. Right Where It Belongs
  12. Beside You In Time
  13. With Teeth
  14. Wish
  15. Only
  16. The Big Come Down
  17. Hurt
  18. The Hand That Feeds
  19. Head Like A Hole
  20. The Hand That Feeds (video)
  21. Only (video)
  22. The Collector (video clip)
  23. Every Day Is Exactly The Same (video clip)
  24. Love Is Not Enough (video clip)

  Nine Inch Nails i njihov mastermind Trent Reznor već neko vrijeme uživaju taj status nekakve kultne ličnosti. Čovjek već desetljeima ispada pravi rock genijalac i jedan je od rijetkih koje apsolutno svi sa scene hvale i neizmjerno cijene. Ovaj DVD – “Beside You In Time” njihov je drugi live DVD i njime su morali postići samo potrebno da bi se izjednačili s ljestvicom koju su postavili prošlim izdanjem – “And All That Could Have Been”. Dakle, ovaj live morao je biti odličan, i više manje, takav i jest.

  Što se promijenilo od onda? Moram reći malo toga. Reznor i dalje voli svoje fanove, pa se oko koncerata jako potrudi, daje sve od sebe (i fizički i mentalno), nudi svakojake extra materijale, s dodatkom da je set lista cijele “With Teeth” turneje ista kao i prije plus nekoliko stvari s novog albuma.

  Društvo na pozornici ovaj put su mu radili Twiggy Ramirez iz Marilyn Mansonovog benda (pravim imenom Jeordie White) na basu, divlji Aaron North na gitari, Alessandro Cortini na klavijaturama i član jedne od Guns N’ Roses postava – John Freese. Posao su, uz neke male zamjerke (back vokali) odradili dobro.

  Nekakvi highlighti koncerta su povremeno kaotična “Terrible Lie“, mračna izvedba “Something I Can Never Have“, hitčina “The Hand That Feeds” i vječna “Hurt“, koju je opjevao i veliki Johnny Cash i nakon toga nas napustio. Tu pjesmu odradio je sam Reznor s klavijaturama i time postigao suprotnosti od ostatka koncerta, gdje je vizualni doživljaj bitan i jako dobro složen.

  Muziku podržava

  Osim nekoliko kuteva gledanja na stvarima “Eraser“, “Right Where It Belong” (s animacijama Busha i ratnih razaranja) i “Beside You In Time” pozornica je nekako hladna i mračna, a animacije se čas kreću iza benda, pa čas kao da ste u kinu.

  Činjenica koja me najviše oduševila je kombinacija strasti s kojom su ljudi to sve odsvirali, činilo se zbilja kao da sviraju prvu turneju, i zvučna slika koju su stvorili. Sve zvuči (posebno Reznorov glas) jako blizu studijskih izvedbi, ali uz dodatak one live energije.

  Ta energije možda se i više osjetila na dodacima na DVD-u koji sadrže ‘”The Collector“, “Everyday Is Exactly The Same” i “Love Is Not Enough” iz prostorije na probi. Osim toga, tu je još malo live nastupa s nešto ranije turneje, spotovi i sveprisutne galerija slika i diskografija.

  Fanovi NIN neće s ovime biti oduševljeni iz čistog razloga što je prošli DVD već postavio jako visoka mjerila, ali već je nekako postalo normalno da se brutalno povećava broj svakojakih izdanja prije izlaska nekog novog albuma.

  Možda je ovo trebalo izdati tek za 3-4 godine, ali to nikako ne umanjuje kvalitetu ovog benda i njihove izvedbe u živo. Koncert nikako nije najzanimljiviji na svijetu, ali ako vam je do njihove glazbe, to je to.

  Muziku podržava