To je vuk!

  2024

  Queens Of The Stone Age

  Over The Years And Through The Woods

  Datum izdanja: 21.11.2005.

  Izdavač: Interscope / Aquarius Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Go With The Flow
  2. Regular John
  3. Monsters In The Parasol
  4. Tangled Up In Plaid
  5. Little Sister
  6. You Can’t Quit Me, Baby
  7. I Wanna Make It Wit Chu
  8. Leg Of Lamb
  9. I Think I Lost My Headache
  10. Mexicola
  11. Burn The Witch
  12. 1Song For The Dead
  13. No One Knows
  14. Long Slow Goodbye
  1. This Lullaby
  2. Go With The Flow
  3. Feel Good Hit Of The Summer
  4. The Lost Art Of Keeping A Secret
  5. Regular John
  6. Song For The Deaf
  7. Avon
  8. Little Sister
  9. You Can’t Quit Me, Baby
  10. I Wanna Make It Wit Chu
  11. Monsters In The Parasol
  12. Fun Machine Took A *** And Died
  13. Mexicola
  14. Burn The Witch
  15. Covered In Punk’s Blood
  16. I Think I Lost My Headache
  17. Song For The Dead
  18. I Never Came
  19. No One Knows
  20. Long Slow Goodbye
  21. The Bronze (Bonus)
  22. Mexicola (Bonus)
  23. Better Living Through Chemistry (Bonus)
  24. Autopilot (Bonus)
  25. How To Handle A Rope (Bonus)
  26. Quick And To The Pointless (Bonus)
  27. You Think I Ain’t Worth A Dollar, But I Feel Like A Millionaire (Bonus)
  28. God Is On The Radio (Bonus)
  29. Song For The Dead (Bonus)
  30. Regular John (Bonus)
  31. Hanging Tree (Bonus)
  32. Precious And Grace (Bonus)
  33. Burn The Witch (Bonus)

  Za sve one koji nisu vjerovali vijesti da Queensi ne dolaze u naš grad, za sve one koji u ladici s donjim vešom još uvijek čuvaju kartu, za sve one koji vjeruju da je sve moguće, ‘Santa Aquarius’ pripremio je utješnu nagradu: ne, nije riječ o setu noževa od nehrđajućeg čelika sa životnom garancijom već o prvom live CD/DVD izdanju Queens Of The Stone Age! Oni koji nisu imali taj privilegij biti u Ljubljani na njihovom koncertu, ali su im zato oči iscurile gledajući lošu snimku spomenutog, napokon su došli na svoje.

  Over The Years And Through The Woods” retrospektiva je lika i djela jednog od ponajboljih rock bendova u povijesti, definitivno najboljeg rock benda današnjice, benda zbog kojeg dečki kupuju gitare, cure vibratore, benda zaslužnog za porast konzumacije lakih droga i halucinacije otvorenih cesta, benda zbog kojeg bih htjela preseliti u Tijuanu ili uzgojiti kaktus, benda koji je svojom seksualnom energijom elvisovsko njihanje karlicom vratio iz mrtvih, tuberkolozu uveo u modu, čiji su stav, drskost, elegancija i duhovitost utjelovljenje onoga što svaki pozer sanja, a svaki tinejdžer želi, utjelovljenje inače preforsiranog, ali u njihovom slučaju potpuno opravdanog pojma: oni su jednostavno cool.

  Trosatni DVD pod načelom ‘Let’s keep it clean and simple‘ sastoji se od snimke koncerta u londonskoj Brixton Academy i i bonusa koji sadrži snimke prvih nastupa omiljenog nam benda, uz pripadajuće komentare, dva kauboja u publici, publiku od pet ljudi, jako jeftine scenske efekte, Oliverija u najužasnijoj košulji na svijetu, Davea Grohla, Billya R Gibbonsa, božanstvenog Lanegana i još puno urnebesno duhovitih i stravično zanimljivih dogodovština.

  Snimka koncerta uistinu je jednostavna: bez glomaznih efekata, čudnih kutova snimanja, golih plesačica; Joshova interakcija s publikom je minimalna i, kada postoji, uglavnom je svedena na klasične r’n’r poruke o seksu i cugi. Jedina iznimka su spotovski napravljene “You Can’t Quit Me, Baby” i “Burn The Witch“.

  Muziku podržava

  Izbor pjesama zaista obuhvaća najbolje od Queensa: uz nezaobilazne hitove poput “No One Knows“, “Go With The Flow“, “Feel Good (HOTS)” te novijih “Little Sister” i “Burn The Witch” naći ćete i one svima drage poput “The Lost Art Of Keeping A Secret“, “Mexicola“, “I Never Came” ili “First It Giveth“. Između stvari možete vidjeti Josha u šetnji ulicama Londona, Josha kako puši ili nosi vučju masku plašeći pankiće.

  CD je zaista praktičan ukoliko posjedujete automobil iz čijeg se playera najčešće mogu čuti upravo Queensi. Spašava vas od nepotrebne potrage za najdražim vam pjesmama. Ako nemate auto imate bicikl.

  Muziku podržava