Tiger Army: Mračnjikava surf-havajska singlica

  316

  Tiger Army

  Dark Paradise

  Datum izdanja: 22.06.2018.

  Izdavač: Rise Records

  Žanr: Alternative, Instrumental, Punk, Rockabilly, Surf Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Dark Paradise
  2. Enchantment
  3. Pipeline

  Versatilni slavuj Nick 13 i Tiger Army otišli su korak dalje od psychobilly i punk korijena s tri nove stvari od kojih je jedna obrada Lane Del Rey.

  Nakon rock’n’rolla ’50-ih i ’60-ih, punka, psychobillyja i countryja, Tiger Army zagazili su u surf rock teritorij. Udaraljke, lagane gitare i morski ritmovi prevladavaju trima pjesmama kojima prednjači “Dark Paradise”. Lirički i ambijentalno pjesma se totalno uklapa u noćni Nick 13 i Tiger Army svijet koji je istovremeno nježan i taman, a činjenica kako stvar dolazi iz suvremenog pop svijeta govori puno o evoluciji i otvorenosti ovog tria.

  Muziku podržava

  Pipeline” je još jedna obrada, ovoga puta čisto instrumentalna, baš poput originala iz 1962. The Chantaysa. Morska sol, pijesak i sunce sonički su dočarani u harmoniji zvukova s tipičnim Tiger Army detaljima i naglašenijom glavnom gitarom koja proteže blago agresivnu, na momente kaubojsku notu od početka do kraja pjesme.

  Jedina originalna pjesma na ovom EP-ju je “Enchantment“, a jedini glas na njoj je vjerujem isti onaj operni pjev koji se može čuti i na njihovom aktualnom albumu “V” – istovremeno hladnjikavo sablasan i topao majčinski. Havajski štih plaže dominira u kombinaciji sa sveprisutnim vibrafonom, laganim rock ritmom, živim riffovima i dominantnom solažom. Bas je za razliku od prošlog albuma puno manje primjetan, dok su bubnjevi fino izraženi i determinirani. Produkcija je moderna i intrigantna te vrhunski balansira između toplog i hladnog.

  Ne mogu ne usporediti Dark Paradise s The Bambi Molestersima i samo se nadati kako će uskoro i jedni i drugi, ili barem jedni, izbaciti novi dugometražni materijal.

  Muziku podržava