Ti, ja i moja mama: Mračno da mračnije ne može biti

  1069

  Teška kao dno

  Ti, ja i moja mama

  Datum izdanja: 22.11.2018.

  Izdavač: Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Samo da znaš
  2. Moram da se skuliram
  3. Teška kao dno
  4. Voljeti te
  5. Znam ja…
  6. Tata kupi mi pištolj
  7. Vrijeme
  8. Taj broj je bio moj
  9. Pjesma o smrti
  10. Bacam strijele u budućnost

  Na temeljima benda U pol’ 9 kod Sabe izrastao je novi još čudnijeg imena – Ti, ja i moja mama. Na svu sreću, imena nisu bitna, bitna je glazba, a tu su oba u vrhu pop scene kod nas.

  Iako to ime nimalo ne sugerira, Ti, ja i moja mama je vrlo mračan bend s temama koje možda i nisu za svakoga. Upravo iz tog razloga su se možda i malo istaknuli kod ljudi koji prate scenu jer nisu tek još jedan običan bend.

  Muziku podržava

  Glazbeno gledajući, ovdje je sve na svojem mjestu, osjeća se da se pazilo na svaku notu, ton, vokal… U osnovi, to je pop u kojem dominiraju nešto tamniji tonovi koji povremeno znaju biti ukrašeni predivnim gitarskim dionicama koje odskaču od te atmosfere, poput pjesme “Moram da se skuliram” koja je ’80-e predivno spojila s modernim indiejem.

  Takvih ima na pretek, pa slobodno mogu reći da većina albuma djeluje vrlo dojmljivo i moćno. Uvodna “Samo da znaš” ima zanimljivu kombinaciju kod vokalne interpretacije jer su spojeni lagano recitiranje i vrlo pjevni refren, a sama pjesma je poprilično melankolična.

  Da kao društvo idemo u krivom smjeru jasno je pokazala naslovna pjesma “Teška kao dno” koja je bila ignorirana od strane medija zbog spota pjesme. Šteta jer je to jedan od najvećih bisera albuma i jako dobro pokazuje što se od ovog benda može očekivati.

  Kako album odmiče, tako postaje sve intrigantniji, pa ne treba čuditi ako će vam najviše pažnje uzeti “Tata kupi pištolj” ili “Pjesma o smrti” čiji naslovi najbolje opisuju njihovu tematiku. S takvim pjesmama, svakako pokazuju da ne žele biti samo još jedan bend, već da im je želja progovarati i o onim najtežim stvarima poput smrti, samoubojstvu, depresiji i slično.

  Šteta što je ovaj album izašao tako kasno u godini jer vjerujem da se mogao jače probiti na godišnjim listama mnogih portala. Album jednostavno djeluje suvereno, ima snage nekonvencionalne teme ubaciti u gotovo mainstream pop zvuk. Barijere će oduvijek postojati za one kreativne koji su malo preko granice, a u ovom slučaju izgleda da tekstovi (i poneki spot) rade barijeru prema jačem medijskom otvaranju. To je stvarno šteta jer Ti, ja i moja mama je jedan jako dobar bend koji je s prvijencem “Teška kao dno” isporučio jedno od najzanimljivijih izdanja godine.

  Muziku podržava