Thee Melomen: Živjeti život garažnog rockera

  590

  Thee Melomen

  Disappear

  Datum izdanja: 10.12.2018.

  Izdavač: Martin’s Garage Records

  Žanr: Garage Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Disappear
  2. Freight Train
  3. Tonight
  4. Pills ‘n’ Thrills
  5. Blame The Sea
  6. Time Has Come
  7. Juke Joint
  8. Secret Double Agent Girl
  9. Hyped
  10. Outside Mind
  11. Tease
  12. Levitation

  Nakon gotovo tri godine, Thee Melomen su se vratili s novim studijskim albumom. “Chinatown” je bio solidno prihvaćen, pa nema sumnje da će i “Disappear” biti barem podjednako, ako ne još i bolje.

  Thee Melomen su garažni bend, a čini mi se da su to cijelim svojim bićem. Vjerojatno već desetak godina nisam dobio mp3 u 128kb/s, ali “Disappear” je upravo takav. Garažni rock je garažni rock i bilo kakvo preproduciranje bi ga (vjerojatno) uništilo.

  Thee Melomen, 2018. | Foto: Josip Bolonić

  Što se tiče samih pjesama, jasno se osjeća da je bend napredovao od prvog izdanja. Teško je reći da su nešto novo naučili jer sve su to vrlo iskusni glazbenici, ali “Disappear” mi djeluje mnogo slobodnije i prije svega uigranije, baš kao da su ga radili po svojem guštu. U tom procesu su izgubili jednog gitarista (na naslovnici su samo trojica članova), ali za live nastupe su već pronašli zamjenu, pa će dalje rokati kao četvorka.

  Muziku podržava

  Nema tu neke pretjerane komplicirane svirke, ovo je garažni rock kakav treba biti. Šarmantan i prpošan, ponegdje vrlo zaraznih melodija, neki pozitivan spoj The Sonicsa i The Ramonesa s jasnim temeljima i u sceni koju smo nedavno opisali kroz kompilaciju “It Came From The Garage vol. 2”.

  Naslovna “Disappear” koja ujedno i otvara albuma, pokazuje najveći odmak u zvuku nadodavajući mnoge zanimljive elemente u glazbeni dio priče. Tekstualni dio je standardnije prirode, dok upliv gitarskih sola oko refrena je jednostavno neodoljiv. Sljedeća “Freight Train” ubacuje malo boogie-woogieja čime je postala idealna za koncertni favorit i otkačeni ples.

  Ostatak albuma sasvim dobro prati početak, pa tako imamo jednu vrlo zabavnu cjelinu u kojoj je vrlo lako uživati. Potpuno je jasno da su Thee Melomen proširili svoju zvučnu sliku i to su napravili uspješno, ne osjeća se nikakva prisila, odnosno da je nešto napravljeno isforsirano, već kao da je došlo prirodno tijekom proba.

  Teško možemo očekivati da “Disappear” postane jedan od najboljih albuma, ali u svojem svijetu garažnog rocka, posebno onog domaćeg, ima mjesta za njega jer je opušten i zabavan, baš onako kako i treba biti.

  Muziku podržava