The Killers za teen generaciju

  826

  The Wombats

  Glitterbug

  Datum izdanja: 13.04.2015.

  Izdavač: 14th Floor Records

  Žanr: Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Emoticons
  2. Give Me A Try
  3. Greek Tragedy
  4. Be Your Shadow
  5. Headspace
  6. This Is Not A Party
  7. Isabel
  8. Your Body Is A Weapon
  9. The English Summer
  10. Pink Lemonade
  11. Curveballs
  12. Sex And Question Marks
  13. Flowerball

  Britanski bend The Wombats na sceni je više od deset godina, a nedavno
  su izdali tek treći album u karijeri. Slobodno možemo reći da su
  trebali napraviti mnogo više u to vrijeme.

  Generalno, album svakih četiri godine si mogu priuštiti samo veliki bendovi koji potom tamane lovu na dugačkim turnejama. Budimo realni, to The Wombats nisu i pitanje je da li će ikad postati, iako sviraju uhu jedan vrlo zabavan post-punk/new wave koji je već neko vrijeme vrlo popularan na revival sceni.Liverpulska trojka je najviše utjecaja pokupila kod benda The Killers, iako njihova svirka djeluje više za teen generaciju, mladenački i zaigrano kao što to rade bendovi poput Imagine Dragons. Jaki synthovi i ritmovi ponegdje malo previše zaguše pjesme, ali plesnost pjesama daju im potrebnu slobodu u izražavanju.

  Nakon uvodnih nekoliko pjesama koje balansiraju u tom điru, s “Headspace” skoče malo dublje u ’80-e gdje nalikuju na Duran Duran i Spandau Ballet što bi moglo jako dobro proći kod nešto starijih cura koje vole spomenute bendove. Naravno, daleko je to od originala, ali sasvim pristojno za današnje vrijeme.

  Muziku podržava

  Poslije nje se ponovno vraćaju na utabani put kojeg tek u iznimnim situacijama promijene. To se najviše osjeća u baladi “Isabel” koja je napravljena vrlo minimalistički, a opet je sasvim dovoljno obogaćena synth sitnicama, pa vjerujem da će biti ovo jedna od pjesama koja će proći kod publike.

  Najhitoidnija skladba albuma jest “Your Body Is a Weapon” i odlično je smještena u drugom dijelu albuma gdje je trebala neka takva stvar da pomalo razbudi album. S ovom pjesmom smo se upoznali još u jesen 2013., pa su mnogi logično očekivali i mnogo od ostatka albuma, ali, na žalost, vjerujem da su mnogi ostali malo razočarani, iako “Glitterbug” nije loš album.

  Nakon nekoliko preslušavanja albuma shvatimo da je ovo samo još jedna replika od mnogobrojnih post punk/new wave bendova koji imaju svoje svijetle i ne baš toliko svjetle trenutke. Ovdje nema značajnijeg podbačaja, ali isto tako i nema neke revolucije, pa “Glitterbug” ispada jedno solidno izdanje i ništa više od tog.

  Kad bi se fokusirali isključivo na bendove s kojima The Wombatsi dijele žanrovske odrednice, liverpulska trojka se čini dobra partija na kraće staze, uz pojedine singlove, ali na duže staze ipak kaskaju, pa ne čudi što nisu popularniji, posebno jer su u karijeri već piknuli nekoliko hitića kojima su skrenuli pogled prema sebi. “Glitterbug” jest solidan album, rekao bih dosta ujednačen, ali i po ničemu poseban, izuzev najavnog singla koji jednostavno strši u odnosu na ostatak albuma.

  Muziku podržava