The Gaslight Anthem: Memento monumentalnom momentu

  497

  The Gaslight Anthem

  The '59 Sound Sessions

  Kompilacija

  Datum izdanja: 15.06.2018.

  Izdavač: Side One Dummy Records

  Žanr: Alternative, Indie Rock, Punk

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The ’59 Sound
  2. God’s Gonna Cut You Down
  3. Patient Ferris Wheel
  4. Miles Davis & The Cool
  5. Placeholder
  6. High Lonesome
  7. Great Expectations
  8. Our Father’s Sons
  9. Film Noir

  Sretan rođendan, a gdje je slavljenik? Na albumu koji slavi deset godina albuma “The ’59 Sound”, jednog od najzapaženijih izdanja 2008., nalazi se devet praktički demo pjesama upakiranih pod nazivom “The ’59 Sound Sessions”.

  Šest od njih ogoljene su verzije drukčijih aranžmana, siromašnije produkcije i s manjim liričkim peripetijama u odnosu na originale, dvije stvari su nove, treća je negdje između.

  Većina ploče protječe u nedovršenom, sirovijem tonu i na trenutke podsjeća na prvijenac The Gaslight Anthema, “Sink Or Swim“, što znači da možemo čuti prirodniji i ogoljeniji vokal Briana Fallona, što je dobra stvar.

  Muziku podržava

  Instrumenti su uglavnom neujednačeni i ne razlikuju se previše od originalnih pjesama, osim što zvuče lošije. Bubnjevi i bas su zaboravljivi, ali gitare s old school distorzijama su lepršave i znaju biti zaigrane u pozadini.

  The Patient Ferris Wheel” najbolji je primjer zanimljive i zabavne demo izvedbe, ali dovoljan razlog za preslušavanje ovog albuma je “God’s Gonna Cut You Down“, obrada pjesme Johnnyja Casha, prvotno izašloj na “All Aboard” tribute kompilaciji. Minimalistički fantastična kombinacija mračnog Fallonovog vokala, jednostavnog, ali upečatljivog riffa, i hladnog zveckanja lanca. Zanimljivo, taj isti lanac može se, u manjoj mjeri, čuti na studijskoj verziji pjesme “The ’59 Sound“, dok ga u njenoj probnoj verziji nema.

  Pod neizdani materijal spadaju još “Our Father’s Sons“, solidna countryeskna b-strana i, barem po naslovu nova, “Placeholder“, stvar koja sadrži dionicu pjesme “Old White Lincoln“. Sve u svemu, zanimljivo za baciti uho, bez potrebe za ponovnim slušanjem.

  “The ’59 Sound Sessions” je lijepi dodatak kolekciji, ali ništa o čemu će se pričati za deset godina i nikako ga ne preporučujem The Gasligh Anthem novajlijama, bar ne dok ne čuju sada legendarni original.

  Muziku podržava