Texas još imaju štošta za reći

  1767

  Texas

  Careful What You Wish For

  Datum izdanja: 14.10.2003.

  Izdavač: Mercury / Aquarius Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Prošlo je četiri godine od platinastog albuma “The Hush”, u međuvremenu je izdana kolekcija “The Greatest Hits” i bilo je krajnje vrijeme za novi projekt. “Careful What You Wish For” se isplatilo čekati. Hvala Bogu nema ovdje nekih većih promjena u odnosu na prijašnje radove. Svi ljubitelji ovog benda naviknuti na njihov pop rock stil mogu odahnuti i mirne duše zavrtiti ovaj CD. Sharleen Spiteri, pjevačica super stasa i glasa, opet daje sve od sebe. Njen poseban i smirujući glas sve ove godine zaštitni je znak Texasa.

  Sama činjenica da je ovaj, novi album “Careful What You Wish For” grupe Texas sniman na više lokacija, kao London, Liverpool, Toronto, New York i naravno njihov Glasgow, dužna je poštovanja. Plan ponovnog osvajanja tržišta zamišljen je vrlo ambiciozno. Angažirana je skupina vrhunskih glazbenika zaduženih da novi rad izgleda što bolje. Naime ovdje su gostovali Guy Chambers, Mike Spike Stent, dok na prvom singlu “Carnival Girl” gostuje trenutno jedan od najvećih reggae MC-a Kardinal Offishall. Također da bi sve lijepo štimalo i bilo ukomponirano na najvišoj mogučoj razini pobrinuo se vrlo cijenjeni, poznati pop producent Trevo Horn. Sve to u cilju nastavljanja snimanja odličnog niza studijskih albuma (za one koji ne znaju, posljednja tri dosegla su prva mjesta na većini europskih ljestvica).

  Već spomenuta “Carnival Girl” nameće se kao najveći hit i vodeća pjesma. Slažem se, ali samo na prvo slušanje. Svakim novim preslušavanjem ovoga albuma, otkrit ćete neku novu stvar koja će vas iznova oduševiti i osvojiti. U tome leži glavna vrijednost ovoga rada, “I’ll See It Through”, “And I Dream”, “Another Day”, “Where Did You Sleep” sve redom odlične su stvari, i time je glavni cilj ovog albuma ispunjen, složiti album s klasičnim Texas pjesmama, te skinuti par hitova s njega.

  S “Careful What You Wish For”, Texas nastavljaju odličan niz prethodnih uspješnih radova. U dosadašnjoj karijeri prodali su više od 20 milijuna primjeraka svojih albuma širom svijeta. S ovim novim ta će se brojka sigurno osjetno povećati. S njim će zasigurno obradovati svoje ‘stare’ obožavatelje, a sigurno će se svidjeti i drugim ljubiteljima vrhunske pop rock glazbe, jer on donosi upravo to.

  Muziku podržava