Teško bez hita

  5307

  Osmi putnik

  Živ i ponosan

  Datum izdanja: 06.06.2005.

  Izdavač: Dancing Bear

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Živ i ponosan
  2. Dajem što tražiš
  3. Ti i ja ( Durko )
  4. Znak
  5. Glasno, glasnije (2005.)
  6. Nije to ljubav
  7. Vatra i led
  8. Riječi
  9. Kraj
  10. Zid od suza
  11. Srce od kamena (2005.)

  Nekako mi se čini da je Osmi putnik ostao poznatiji po tome što je u tom bendu pjevao Gibonni, nego po svojim stvarima. Ako eventualno niste znali tu informaciju, da, Gibo je pjevao u rock bendu prije nego je počeo raditi zabavno-pop glazbu. Zamislite ga kako pjeva “…budi dobra ženit ću te, nevaraj me prebit ću te…“, teško zamislivo, ali tako je bilo. Za one koji ne znaju dosta o ovom ‘starom’ rock bendu, snimili su tri albuma, i bili su uspješni mladi sastav prije raspada do kojeg je došlo zbog raznih problema između članova.

  Ostavili su neke poznate pjesme kao: “Lutko moja takav sam ti ja…”, “Ulična molitva”, “Glasno, glasnije”…Nakon šesnaest godina su se ponovno okupili i snimili novi studijski album “Živ i ponosan“, ali bez Gibe kojeg je zamijenio Dean Clea Brkić. Iako je u ono vrijeme kada je bend počeo sa svirkom (1985. godine), teško bilo u ovim krajevima nešto napraviti, čini mi se da će se i danas nakon dvadeset godina s istim problemom susresti ‘novi’ Osmi putnik.

  Možda na temeljima starih Putnika, uspiju zainteresirati publiku za svoje uradke, jer lakše bi bilo da je Gibo i dalje u bendu barem što se interesa publike tiče. Furka benda je i dalje ostala rockerska, svirka je na visokoj razini, jedino što ne vidim niti jedan potencijalni hit osim eventualne nove verzije “Glasno, glasnije“, a na albumu se još jedan remaster “Srce od kamena“, dok su drugi materijali iz novog vremena.

  Muziku podržava