Teška ljubav, lagan album

  1165

  Jessie Ware

  Tough Love

  Datum izdanja: 03.10.2014.

  Izdavač: Island Records / Universal Music

  Žanr: Pop, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tough Love
  2. You & I (Forever)
  3. Cruel
  4. Say You Love Me
  5. Sweetest Song
  6. Kind Of…Sometimes…Maybe
  7. Want Your Feeling
  8. Pieces
  9. Keep On Lying
  10. Champagne Kisses
  11. Desire

  Svoj prvi (i za sada jedini) zagrebački koncert Jessie Ware je završila riječima: “Nemam više pjesama. Dajte mi vremena pa ću ih napisati“, a na novom albumu zvuči kao da joj je trebalo još malo vremena.

  Dakle, to se zove problem drugog albuma. Nakon što na prvijencu emotivno ispričaš svoju priču, za drugi album moraš naći nove resurse i motive. S navedenim se mučila Ware, a dotične probleme je probala riješiti ispeglanijim zvukom i pristupačnijim pjesmama.Tough Love” nije loš album, samo ne ispunjava očekivanja postavljena debijem. A očekivanja su glasila: ako je na “Devotion“, nastupnoj ploči udarila jasno i snažno, od “Tough Love” očekujem da zvukom i pjesmama lomi cigle.Na “Tough Love” je pjevački predvidljiva i izazivala mi je reakciju da sam joj prestao vjerovati. Na “Devotion” tako nešto nije bilo upitno, a sada jest.Rezultat toga je uhu ugodan album koji kao da izlazi ispod suknje debija. Sve što ima na debiju – ima i ovdje, samo bez udarne doze i svježine.

  Jessie Ware je učenica grupa Fleetwood Mac te Sade i voli zvuk osamdesetih i zvuk synthesizera. Da, i?

  Muziku podržava

  Say You Love Me” je odabran kao prvi singl i to je jedna od malobrojnih pjesama koje pokazuju da Jessie Ware još razmišlja kako uvesti neke novitete. Interpretatorska se inspiracija jednokratno javila na “Keep On Lying” koja evocira autentičnu ranjivost prvog albuma, a nakon što umine posljednja pjesma “Desire” javlja se pitanje: “I to je to?“.

  A možda je Jessie Ware jedna od onih umjetnica koje ne smiju ništa objavljivati ako su sretni. Debi joj se odlično prodavao, imala je zapažene koncerte, zaradila je nešto novaca, vjerojatno je i u ljubavi sretna…i to je sve lijepo, no ovaj tek solidno označava njen diskografski kontinuitet, i samo želim da se Adele ovako ne podrigne sa svojim trećim albumom kao Jessie Ware s “Tough Love”.

  Muziku podržava