Svjetski izgled hrvatskog benda

  1332

  Deafness By Noise

  Cheap Trick

  Datum izdanja: 05.06.2006.

  Izdavač: Dirty Old Empire

  Žanr: Hardcore

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. True Love
  2. Sit Back And Laugh
  3. Just Another Word
  4. Cheap Trick
  5. Don’t Get Me Wrong
  6. Security
  7. Mark Your Face

  Kad neki hrvatski bend (točnije samoborski) daleko od naših medijskih očiju i šund preokupacija postigne ono što je postigao Deafness By Noise, onda definitivno zaslužuju svaku pohvalu. Odsvirati stotine i stotine koncerata diljem Europe, postati dio velike hard-core familije i dijeliti pozornicu s bendovima kao Madball, Sick Of It All, Biohazard, Pro-pain, Merauder, Discipline, Brightside i Ratos De Porao sigurno nije mala stvar. Postoje već skoro 15 godina, i snimili su 1 EP i 2 albuma.

  Najnoviji uradak je “Cheap Trick” kojeg su kompletno snimili izvan naših granica i daleko od nesposobnih i nezainteresiranih producenata naše estrade.

  Stage 1 Studio i producent Andy Classen bili su tvorci ovog albuma koji je započeo jednom obradom. Radi se o pjesmi “True Love” koja se već našla na albumu “Tribute To The Rykers”, a na njoj su gostovali i članovi tog benda. Već na drugoj “Sit Back And Laugh” jasno je da se ovdje radi o zvuku koji se bez srama može staviti pokraj bilo kojeg hard-core albuma u svijetu.

  Album je svojom brzim i sirovošću već duboko ušao u svoju drugu polovicu, a bio je u CD playeru samo nekih 7-8 minuta i onda su došle na red uvjerljivo najbrže i definitivno najkraće “Don’t Get Me Wrong” i “Security” s dužinom od 53 i 25 sekundi. Iako to nije ništa čudno za takvu muziku, ipak ostaje dojam, da su se takve pjesme mogle naći kao jedne od, recimo 15 komada, ali s ukupnim trajanjem od 15 minuta, to je ipak premalo da se iole napuni disk. No, oni znaju što rade i nema nikakve šanse da su ove pjesme u HC krugovima loše.

  Muziku podržava

  Možda nisu ništa novo, ali u tome i leži taj poznati izraz “Hard Core 4 Life!”. Zadnja, ujedno i uvjerljivo najduža “Mark Your Face” s više od 4 minute pokazala je one poznate HC teme koje se bore protiv mržnje, protiv nejednakosti, ispraznog života i lažnih komercijalnih poteza koje svakodnevno možemo vidjeti u sterilnim i umjetnim slikama na TVu i časopisima.

  Hard core album kojim samo potvrđuju da će od naših bendova biti jedni od rijetkih koji će dobiti priliku svirati s legendama, ali i dalje će meni ostati čudno da duže treba meni da napišem ovih par redaka, nego njima da odsviraju cijeli album.

  Muziku podržava