Svijet opet pojeo Jimmya

  530

  Jimmy Eat World

  Integrity Blues

  Datum izdanja: 21.10.2016.

  Izdavač: RCA / Menart

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. You With Me
  2. Sure and Certain
  3. It Matters
  4. Pretty Grids
  5. Pass the Baby
  6. Get Right
  7. You Are Free
  8. The End Is Beautiful
  9. Through
  10. Integrity Blues
  11. Pol Roger

  Umjesto integralne dijete, Jim Adkins i emo ekipa udarili su po integralnom bluzu – opet.

  Davno je izašao “Bleed American” (2001.) koji je zatresao svjetsku emo-pop-rock-punk scenu, a dosta vremna prošlo je i od solidnog tematskog albuma “Damage“. Ipak, Jimmy Eat World i nakon dva desetljeća suza, prekida i prevrtanja osjećaja i dalje nalaze način kako biti sjetni.

  “Integrity Blues” u svakom aspektu odiše tinejdžerskom patetikom. Punk je odavno izbačen iz kuće, rock se drži kao babin zub, a pop, ili zloglasni emo, dobrano prevladava. Cijeli album proteče sporo, tromo i uspavljujuće, a lirika je su u skladu s tim, uglavnom zagubljena. Tu i tamo potegne se dobra solaža ili dionica na bubnjevima (koji su najbolji instrument na ploči), ali takvi dijelovi su, koliko god ugodni i izraženi – rijetki.

  Muziku podržava

  Muzički je sve odrađeno minimalno, vjerojatno namjerno, a standardnim dodacima kao što su zvonca u pozadini i ženski back vokali dodana je i meni odbojna elektronika – ako me uho ne vara. U kombinaciji s otužnim tekstovima koji po ničem ne iskaču, cmizdravom glasu i predugačkom trajanju za samo 11 pjesama, teško je izdvojiti dobre strane ovog izdanja – meni je to završni dio pjesme “Pass The Baby” koji dolazi kao neka vrsta zvučne nagrade.

  Bez uvrede i nepoštovanja prema stilu pisanja i izražavanja Jima Adkinsa, frontmena benda, toga sam čuo dovoljno. Danas mi treba optimizam, energija, žestina i ljutina, nešto što ovaj album nema. Onaj tko pak traži kakvu indie melankoliju i softcore depresiju mogao bi naći nešto više pozitivnog u pitomom “Integrity Blues” od mene.

  Muziku podržava