Sve je spremno za salsa party

  1536

  Putumayo presents Salsa

  Kompilacija

  Izdavač: Putumayo / Aquarius Records

  Žanr: Latino, World Music

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Grupo Galé – Volver, Volver
  2. Poncho Sanchez – El Shing-A-Ling
  3. Chico Alvarez – Rumba en el Solar
  4. Eddie Palmieri – Sujétate la Lengua
  5. Orquesta Aragón feat. Cheo Feliciano – Son al Son
  6. Son Boricua – Mujeca
  7. Fruko y Sus Tesos – Nací en la Barriada
  8. Jose Conde y Ola Fresca – Ay Que Rico
  9. Ricardo Lemvo & Makina Loca – Ay Valeria!
  10. Juanito y la Agresiva – Angoa

  Još jedan u nizu Putumayo dragulja orijentiran na plesove Latinske Amerike. Deset pjesama i sve odreda poznati izvođači (i legendarni Eddie Palmieri i Cheo Feliciano su prisutni) čvrsto i vjerno slijede zadani stil. Pripremate li salsa tulum, a muku mučite oko izbora glazbe, “Putumayo presents Salsa” najbolji je soundtrack zbog kojega će plesni podij biti u trenutku pun.

  Salsa je postala svjetski fenomen: plešu je zvijezde-natjecatelji u udarnom televizijskom terminu, plesne škole polaznicima nude tečajeve ovog plesa, noćni klubovi diljem svijeta nude tematske večeri posvećene salsi, a postoje i međunarodni salsa seminari. Na prvu ruku zvuči super, no već na drugu postaje jasno kako je salsa postala običan mainstream.

  Karipski ples nastao miješanjem afričkih i europskih plesova s glazbom podneblja (prvenstveno je to kubanski son) do 1960-ih. bio je (pre)širok pojam koji je obuhvaćao apsolutno sve afro-kubanske glazbene stilove. Putamayo ovom kompilacijom odaje počast Kolumbiji, Kubi, Venezueli, Puerto Ricu, ali i New Yorku gdje je rođena nova, moderna salsa.

  Slično svim Putamayo kompilacijama, probrano je ono najbolje od žanra, neovisno o tome radi li se o legendama ili onima čije vrijeme tek dolazi. “Guaranteed to Make You Feel Good” njihov je slogan i rijetko kada prije je bio točniji.

  Muziku podržava