Svakako zanimljivo za preslušati

  663

  Mlat

  Malt

  Datum izdanja: 09.03.2016.

  Izdavač: PDV Records

  Žanr: Alternative, Indie Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Vir
  2. Polako dišući
  3. Sebi
  4. Mendulat
  5. Sonar Torpeda
  6. Mars 2050e
  7. 3motora
  8. Spletkar

  Mlat je nastao 2007. godine, a ove godine su izdali album prvijenac “Malt” koji je došao četiri godine nakon najavnog EP-a.

  Kad pogledamo biografije članova benda (svirali su ili i dalje sviraju u Jinxima, Let 3-u, Jonathanu…), u startu dobivamo predodžbu da bi ovaj album trebao biti nešto pravo, friško i zanimljivo. Već prvim taktovima se to i dokazuje…Ipak, “Malt” koliko god bio zanimljiv s miješanjem različitog zvukovlja, ostavlja dojam da se bend i ne trudi previše nakon otkrivanja svojeg zvuka. Istina, svježina melodija im daje to za pravo, ali na žalost, nakon nekoliko pjesama teško je već razaznati što ste već čuli, a što ne, jer su pjesme poprilično jednolike.Zvuk bi se najlakše svrstao u alternativni pop, a u njemu je izmiješano sve od klasičnog indieja do math rock ritmova koji nose skladbe, dok je sve upakirano u jedan mediteranski štih u kojem se jasno odaju korijeni benda.

  Ovako na prvu, da pjevaju na engleskom i da su s Otoka, vjerujem da bi vrlo brzo našli svoju publiku jer ovakav zvuk se danas podosta cijeni na indie sceni, a što se naših krajeva tiče, sumnjam da će Mlat učiniti nešto posebno jer smo mi i dalje miljama daleko s praćenjem onog što se dešava u glazbenom svijetu tamo negdje na zapadu…

  Muziku podržava

  Uvodna “Vir” djeluje kao The Orange Strips na hrvatskom jeziku, a slijedeća “Polako dišući” ima pregršt vrlo eksperimentalnih elektonskih dijelova čime se u neku ruku približavaju Quasarru. Između te dvije pjesme balansira ostatak albuma uz tek neznatne varijacije na temu.

  Mlat je ‘mlatnuo’ “Malt” i dobio rafinirani indie pop album koji spada u sferu albuma kojeg je svakako zanimljivo preslušati, ali teško iznova slušati. Jednostavno, koliko god glazbene ideje bile zanimljive, teško ih je ponovno slušati kad pjesme toliko slično zvuče jedna drugoj.

  Muziku podržava