Superkompilacija za supergrupu

  1934

  Electronic

  Get The Message - The Best Of

  Datum izdanja: 18.09.2006.

  Izdavač: EMI / Dallas Records

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Getting Away With It
  2. Get The Message (Single Mix)
  3. Feel Every Beat
  4. Disappointed (Single Mix)
  5. Forbidden City
  6. Vivid (Radio Edit)
  7. Second Nature
  8. All That I Need
  9. For You
  10. Prodigal Son
  11. Imitation Of Life (New Edit)
  12. Out Of My League
  13. Like No Other
  14. Twisted Tenderness
  15. Late At Night (Radio Edit)
  1. Getting Away With It
  2. Get The Message
  3. Feel Every Beat”
  4. Disappointed (Original Mix)
  5. Forbidden City
  6. For You (Radio Edit)
  7. Vivid” (Radio Edit)

  Krajem osamdesetih prošlog stoljeća pojavili su se Electronic, supergrupa okupljena oko jezgre koju su činili Bernard Sumner, frontman New Ordera, te Johnny Marr, bivši gitarist The Smithsa. Zahvaljujući hitu “Getting Away With It” postali su komercijalno najuspješniji spin-off projekt, premda nikad nisu uspjeli dokučiti visine matičnih grupa svojih osnivača.

  Nije bilo ništa neobično u formiranju supergrupa u to vrijeme: Tom Petty, Bob Dylan, Jeff Lynne, George Harrison i Roy Orbison postali su Traveling Wilburys; Johnny Cash, Willie Nelson, Waylon Jennings i Kris Kristofferson nastupali su kao The Highwaymen; The Firm, The Glove, Nothing Hillbillies i mnogi drugi samo su neke od supergrupa koje su se osnovale tijekom 1980.-ih.

  Zajedničko im je bilo što su sastavljene od već renomiranih izvođača, poput nekog obrnutog procesa u svijetu glazbe: Uobičajeno je da se grupe raspadnu zbog jakih individua koje ne mogu funkcionirati zajedno, no sa supergrupama je upravo suprotno – ovdje se jake individue udružuju zajedno i začudo, to posve funkcionira.

  Ni Electronic nisu bili izuzetak: Sumneru i Marru pridružili su se Neil Tennant (Pet Shop Boys), Anne Dudley (The Art Of Noise) i David Palmer (ABC) – jedno vrijeme s njima je surađivao i Karl Bartos iz Kraftwerka – snimivši 1989. gore navedeni singl koji će i dan danas ostati njihov najprepoznatljiviji uradak, premda nikad nije ostvario uspjeh na ljestvicama kojem su se nadali, čak je i “Dissapointed“, s Tennantovim vokalom, prošla bolje, što je posve razumljivo s obzirom da pjesma zvuči kao izgubljeni singl Pet Shop Boysa.

  Muziku podržava

  Get The Message: The Best Of” vrhunski je presjek karijere velikog benda koji je uspješno primijenio dance-rock formulu postavši tako jedan od najvećih alt-rock imena. Sva tri albuma – remek-djelo “Electronic” (1991.), “Raise The Pressure” (1996.) i dragulj iz 1999. koji je većini promaknuo “Twisted Tenderness” – ravnomjerno su zastupljena na ovoj kompilaciji skupa s remiksiranim verzijama i dosad neobjavljivanim materijalom, B-stranama singlova (“Imitation Of Life” i “All That I Need“).

  Ako vam sve to nije dovoljno, limitirano izdanje dolazi s DVD-om na kojem imate prigodu pogledati gotovo sve spotove koje su Electronic ikad objavili (jer čini mi se kako jedan ipak nedostaje, “Late At Night”, ako se ne varam).

  Kad su se 2001. New Order ponovno oformili snimivši album “Get Ready”, zvuk Electronica definitivno je utihnuo. Marr se vratio kolaboraciji s The The i The Pretendersima, a Sumner matičnom bendu. Ipak, iza sebe su ostavili izvrsnu kompilaciju koja će oduševiti i dugogodišnje fanove, kao i one nove, željne istraživanja, kojima je Electronic puka nepoznanica.

  Muziku podržava