Sunnysiders: Blues iz domaće radionice

  392

  Sunnysiders

  Click Play

  Datum izdanja: 14.07.2017.

  Izdavač: Spona

  Žanr: Blues

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Clickplay
  2. Deep Down
  3. Delirium
  4. Help the Poor
  5. Favorite Surprises
  6. Little Wing
  7. In Case You Miss It
  8. Nobody Knows
  9. Silent Rain
  10. Hand On My Shoulder

  Boris Hrepić Hrepa, Goran Gubić Hans, Igor Paradiš Šparka i Antonija Vrgoč Hrepić Ro La četiri su imena iza kojih se krije sastav Sunnysiders. Iza njih je kumulirano više desetaka godina staža u raznim hrvatskim sastavima i sada su se našli da sviraju muziku koju vole. To je opušteni blues, s prstohvatom countryja i folka, pjevan na engleskom. Pjevački naglasak je pravo hrvatsko-američki.
  To i nije nužno loše jer je način nastajanja ovog albuma baš tako nekakav, hrvatsko-američki. Naime, priča ide ovako: prije par godina Hrepić je svirao s Nenom Belanom u Iloku. Na povratku, između Iloka i Vukovara, sreli su čovjeka s nadimkom Klik, koji je od Oliba do Iloka hodočastio na koncert, i to bez karte za autobus/vlak/tramvaj. S obzirom da nije imao za kartu za povratak, Klik je krenuo natrag pješice. Hrepa i prijatelji su ga pokupili i brzo nakon toga nastala je pjesma “Click Play”.

  Osam je originala, dvije su obrade. Hendrixova “Little Wing” je dobila rustikalno ruho na tragu Bonnie Raitt, kako i dolikuje ovakvoj kolekciji, a “Help the Poor” (koju je svojevremeno izvodio BB King) donosi potreban balans oporih tema, uz napomenu da ne mijenja osnovan ton albuma.

  Click Play” rado klika sa slušateljem. To je pristupačna, opuštena muzika bez velikih pretenzija, bez studijske perfekcije, ali s atmosferom koja je dodatni vjetar u leđa svima koji igraju u tom meču. “Click Play” je možda najveći šarmer u ovogodišnjoj glazbenoj produkciji, što ne znači da je savršen, samo mu se nesavršenstvo jako lako oprašta. Često se za blues govori da je to tužna muzika, ovdje je muzika za autentičan način života koji je u skladu s osobnim preferencijama. Što se samih pjesama tiče, najviše su pokazali na “Silent Rain”, kao i na “In Case You Missed It”, a i jutarnja budilica “Favorite Surprise” pokazuje zamjetan singl-potencijal. Teško se mogu naći jasniji podbačaji, to su uspjele stilske vježbe ljudi koji vole svirati i koji će sve ove pjesme mnogo bolje izvoditi na koncertima, koristeći energiju publike.

  Muziku podržava