Suho bijelo vino

  1954

  Norah Jones

  Little Broken Hearts

  Datum izdanja: 01.05.2012.

  Izdavač: Blue Note / Dallas Records

  Žanr: Folk-Rock, Jazz, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Good Morning
  2. Say Goodbye
  3. Little Broken Hearts
  4. She’s 22
  5. Take It Back
  6. After The Fall
  7. 4 Broken Hearts
  8. Travelin’ On
  9. Out On The Road
  10. Happy Pills
  11. Miriam
  12. All A Dream

  Počelo je s Velikim praskom, na prijelazu stoljeća i nakon najave nove ere Vodenjaka.

  Norah Jones je 2002. izdala “Come Away With Me
  koji je rasparao hrpu rekorda za debi-album. Dalje je Jones nastavila u
  umjerenom tonu, izdajući redom solidne do vrlo dobre albume, a početna
  se histerija primirila, možda i zato što Jones nikad nije radila
  histeričnu muziku.Na ovom je albumu Norah uspješnije povezala muzičko nasljeđe Neila Younga iz njegove ‘umiljatije’ faze (pogotovo na sjajnoj “Say Goodbye” i izvrsnoj naslovnoj pjesmi, te na jednako dobroj “4 Broken Hearts“) nego na prošlom, ‘jesenskom’ albumu. Previše sintagme ‘broken hearts’ u naslovima? Koga briga, jer je “Little Broken Hearts” odgovorio na brojna pitanja koja su ostala nedorečena prošli put, teče mnogo prirodnije nego prethodnik i iako mu malo ‘krvi i temperamenta’ ne bi loše došlo, opetovana preslušavanja su garantirana. Preslušavanje ploče ostavlja sličan dojam kao nakon konzumacije suhog bijelog vina: šarmira, umjereno udara i ne ostavlja bolne posljedice.Norah se i dalje prezentira kao tiha žena ugodne vanjštine i decentnog ponašanja koja zna dobiti sve što želi bez izbacivanja cicki i guzova, jer zna lijepo zamoliti. Producent i koautor ove ploče ‘Opasni Miš’ Danger Mouse (The Black Keys, Gnarls Barkley, “Grey Album”) pokazao se kao vrlo učinkovit suradnik čiji je doprinos fokusiranje i oblikovanje Norinih ideja. Možda najveći pomak od “Falla” do ovog albuma je u doziranju emocija: dok je “Fall” pomalo leden i odsutan album, “Little Broken Hearts” je emocionalnija i komunikativnija ploča.

  Out on the Road” i zaključna “All A Dream” favoriti su drugog dijela albuma, a šarmantni antikni funky soul “Happy Pills” još je jedan od zgoditaka, koji bi, da je svijet mjesto gdje ne caruju razne Dare, Severine i Britney, bio sasvim uspješan prvi singl (i izdan je kao singl) i ne bi čamio na top listama na nekim opskurnim brojevima.

  “Little Broken Hearts” je topla, lijepa, zaokružena audio priča s muzikom koja će, uz bokal pića po želji, olakšati ljetne zvizdane pružajući slušatelju odličnu zvučnu podlogu u hladu.

  Muziku podržava