Stonesi uvijek ostaju Stonesi

  2073

  The Rolling Stones

  Live Licks

  Live

  Datum izdanja: 01.11.2004.

  Izdavač: Virgin / Dallas Records

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Brown Sugar
  2. Street Fighting Man
  3. Paint It Black
  4. You Can’t Always Get What You Want
  5. Start Me Up
  6. It’s Only Rock n’ Roll
  7. Angie
  8. Honky Tonk Women (feat. Sheryl Crow)
  9. Happy
  10. Gimme Shelter
  11. (I Can’t Get No) Satisfaction
  1. Neighbours
  2. Monkey Man
  3. Rocks Off
  4. Can’t You Hear Me Knocking
  5. That’s How Strong My Love Is
  6. The Nearness Of You
  7. Beast Of Burden
  8. When The Whip Comes Down
  9. Rock Me, Baby
  10. You Don’t Have To Mean It
  11. Worried About You
  12. Everybody Needs Somebody To Love (feat. Solomon Burke)

  Godina 2002. bila je od osobite važnosti za najveći rock sastav u povijesti glazbe, te su godine naime The Rolling Stones slavili 40. rođenadan svoje karijere, i tim povodom izdana je i ‘best of’ kolekcija njihovih hitova-klasika “Forty Licks“, a i tim su povodom krenuli na turneju koja je od rujna 2002. do listopada 2003. godine obuhvatila četiri kontinenta, posjetila 68 gradova u 23 države i koju je vidjelo skoro 3,5 milijuna fanova.

  Impozantno, ha? A kad još znate da su na 116 nastupa odsvirali 2301 pjesmu, čovjek ne može da im se ne nakloni do poda. Zaista dostojan način proslave rođendana, nema šta. A kako su zvučali na tim koncertima, odsad možete čuti na dvostrukom live albumu “Live Licks” koji nam donosi 23. ‘licksa’.

  Vjerujem, odmah pretpostavljate, da su među te 23. pjesme njihovi klasici poput “(I Can’t Get No) Satisfaction”, “Brown Sugar”, “It’s Only Rock n’ Roll“, “Angie”, “Paint It Black”, i ne varate tu su, pa kako zamisliti jedan live album Stonesa bez tih pjesama?! Pa tko bi kupio live album na kojem nema vječitih hitova, koji su obilježili tako jedno veliko razdoblje? Samo oni koji su kakti The Rolling Stones fanovi jer imaju od njih neki piratski ‘best of’ i znaju napamet refren “(I Can’t Get No) Satisfaction” ili koji padaju na neke glupe fore tipa ‘sex, drugs and rock and roll’, jer preslušavaši ovaj CD mislim da je takvoj ekipi ovaj album i namijenjen.

  Muziku podržava

  Posjetio sam njihov koncert u Pragu 2003. (zna se tko je kriv što sam išao tako daleko na koncert, a ne u Zagrebu, i usput sam im i ‘platio’ za to) i osjetio da su Jagger, Richards, Wood i Watts istrošili, te da jedino žele svima dokazati i pokazati koliko su veliki da i sa 60. godina na grbači mogu prašiti bolje od nekih klinaca. Iskreno, nije im baš to pošlo za rukom, jer samo oni zagriženi fanovi ostali su očarani, a meni je ostala lijepa uspomena na koncert u Zagrebu 1998., jer vjerujem da sam tad vidio ‘prave’ Stonese.

  Ono što će donekle oduševiti ove malo bolje poznavatelje je drugi CD ovog albuma, jer donosi ono zbog čega ih volimo, Kad poslušate “Beast Of Burden”, “Rocks Off”, “The Nearness Of You“, “That’s How Strong My Love Is“, “Rock Me, Baby” osjetit ćete da vaše srce nije toliko slomljeno preslušavajući na prvom CD-u već toliko čute hitove u svakojakim aranžmanima, da ovakim izdanjima samo počinju gubiti na vrijednosti.

  Da zaključim, “Live Licks” neće vas oboriti s nogu kao prethodni live album Stonesa “No Security”, neće vas niti natjerati na danonoćno preslušavanje njihovih uradaka, ali Stonesi su Stonesi, koliko ponekad bili uporni u svojim nastojanjima.

  Muziku podržava