Still Connected

  2125

  Stereo MC's

  Live at the BBC

  Live

  Datum izdanja: 21.01.2008.

  Izdavač: Island / Aquarius Records

  Žanr: Acid Jazz, Elektronika, Trip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Elevate My Mind
  2. Sofisticated
  3. Deep Down & Dirty
  4. Fade Away
  5. Graffiti-Part 1
  6. Graffiti Part 2
  7. Connected
  8. Pressure
  9. Playing With Fire
  10. Lost In Music
  11. Ground Level
  12. Breeze
  13. Step It Up
  14. Creation
  15. Set It Off
  16. What Is Soul?
  17. Toe To Toe
  18. Gee Street

  Prije gotovo 20 godina vokalist Rob Birch (“Rob B”) i DJ/producent Nick Hallam (“The Head”) izdali su svoj prvi album, “33-45-78”, koji je u 90-ima, godinama housea i acid jazza, bio potpuno otkriće te vrlo brzo postao masivan.

  Danas se o Stereo MC’s ne može puno toga napisati, s obzirom da su od prvog izdanog albuma (1989.) napravili tek četiri studijska albuma, a današnji su im albumi tek live-izdanja i kompilacije najboljih hitova, baš kao što je ova – “Live at the BBC“. No i dalje stari hitovi koje nude upravo na tim CD-im, dovoljni su da istinskim fanovima ne padnu u zaborav.

  Iako je današnja glazba bogatija stilovima ili barem nešto više raznovrsnija nego prije, pjesme poput “Connected”, “Step It Up”, “Creation” ili “Ground Level” ostaju klasici koji još uvijek inspiriraju izvođače danas.

  “Live at the BBC” kompilacija je od 18 pjesama koje su uzete sa svih studijskih albuma, a većina ih je skinuta u live-izvedbi (najčešće s koncerta u Town And Country Clubu u Londonu ’93-e).

  Muziku podržava

  Tu za sebe možemo naći “Elevate My Mind” (koja je inače bila prvi britanski hip-hop singl koji je dospio na američku glazbenu ljestvicu), “Deep, Down and Dirty“, “Playing with Fire“, “Lost in Music“, “Creation” i nenadmašiva “Connected“.

  Kao i na samome početku, Stereo Mc’s i danas prate Cath Coffey i fantastičan bubnjar Owen If, a nadarenom pjevaču fenomenalnim breakbeatovima i pozitivnim vibracijama još su veći plus prekrasni prateći vokali Verone Davies i Andree Groves.

  Ovaj bend u sebi nosi nešto vrlo posebno. Zvukovi i beatovi pjesama kao što su “Breeze” ili “Step It Up” danas su gotovo neponovljivi. Od Stereo Mc’s nitko ne očekuje da će u svojoj izvedbi napraviti nešto potpuno novo, a što već dosad i nismo čuli.

  Ipak, nevjerojatan je način na koji žare i pale vjernu publiku na koncertima te ispaljuju nova live-izdanja čime danas zaslužuju svaku pohvalu i zadržavaju privilegiju da budu proglašeni jednim od najinovativnijih i najzanimljivijih bendova u hip-hop elektronskoj glazbi današnjice.

  Muziku podržava