Sporogoreći emocionalni striptiz

  1494

  Sade

  Bring Me Home - Live 2011

  dvd Live

  Datum izdanja: 18.06.2012.

  Izdavač: RCA / Menart

  Žanr: Jazz, Soul

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Soldier of Love
  2. Your Love Is King
  3. Skin
  4. Kiss of Life
  5. Love Is Found
  6. In Another Time
  7. Smooth Operator
  8. Jezebel
  9. Bring Me Home
  10. Is It a Crime
  11. Love Is Stronger Than Pride
  12. All About Our Love
  13. Paradise/ Nothing Can Come Between Us
  14. Morning Bird
  15. King of Sorrow
  16. The Sweetest Taboo
  17. The Moon And The Sky
  18. Pearls
  19. No Ordinary Love
  20. By Your Side
  21. Cherish the Day
  1. Soldier Of Love
  2. Skin
  3. Kiss Of Life
  4. Love Is Found
  5. In Another Time
  6. Jezebel
  7. All About Your Love
  8. Paradise/Nothing Can Come Between Us
  9. Morning Bird
  10. The Moon And the Sky
  11. No Ordinary Love
  12. By Your Side
  13. Cherish The Day

  Egzotična pjevačica Sade Adu ne pretrgava se s novim izdanjima u novom mileniju: od 2000. naovamo, sa svojom grupom, koja se zove upravo po njoj, izdala je dva studijska i dva live albuma.

  Bring Me Home Live” je audiovizualno svjedočanstvo s njene turneje 2011. kad je promovirala album “Soldiers of Love“.Set-lista DVD-a je u pinku ista kao set-lista zagrebačkog koncerta, dok je sadržaj CD-a primjeren vremenskim ograničenjima kompaktnog diska i sveden na 67 minuta i 13 pjesama, slično kao što je učinjeno sa Sadeinim prethodnim live albumom “Lovers Live”.

  Suzdržani, introvertirani pop-soul-jazz polako se cijedi sa zvučnika pripadajuće audio naprave, a članovi grupe Sade na sceni su, kako pjesma kaže, vješti, brzi i rutinirani operateri. Slično se može reći za redateljicu DVD-a Sophie Müller čija režija ističe vizualne atribute i muzički senzibilitet pjevačice.

  Muziku podržava

  Umjetnička crta Sade Adu odlično je ‘ostarjela’, pjesme joj bez problema ‘nose’ svoju godinu proizvodnje, bez većih neugodnih iznenađenja. Velik je naglasak stavljen na zvučnu sliku, da bude gusta, intenzivna, ali prohodna, s pažljivim doziranjem elektronike i dozvoljavanjem da prvenstveno Sadein glas dočara pjesme do kraja. Bend Sade izražajno je suzdržan, a vokal otkriva da kao interpretatorica uspijeva svoje dugogodišnje životno i pjevačko iskustvo utisnuti u svaku pjesmu, bez obzira kad je nastala. Također, u vokalu je prisutno ono što je i proslavilo Sade, a to je kombinacija emotivnosti, diskretnosti i putenosti – Sade će zvučati mnogo erotičnije nego tridesetak godina mlađe oskudno odjevene ‘pevaljke’, koje će s nekim banalnim pjesmuljkom na jeftine trikove vabiti publiku na svoju stranu.

  Kao i na drugim njenim nosačima zvuka, Sadeine pjesme stvaraju napetost, emocije te postupno razotkrivaju dubinu njihove autorice i to samo pred onima koji to zasluže – pažljivim slušačima.

  Pohvala ide i za koncertne dramaturge: slijed pjesama izveden je vrlo obazrivo, s pažnjom na dinamiku, iako se može prigovoriti što CD izdanje nije kompletirano poput DVD-a i što se više išlo na to da se sve štreberski tehnički perfektno zabilježi, a manje na preuzimanje rizika i davanja šanse da se međusobnom kemijom izvođača i publike stvori ‘nešto’ – točnije fluidna energija koja bi, ako se zabilježi, mogla ove izvedbe učiniti besmrtnima. Za sada, riječ je ‘samo’ o jako dobrom live albumu.

  Muziku podržava