Spektakl Jarrea u Zabranjenom gradu

  2442

  Jean Michel Jarre

  Jarre In China

  dvd

  Datum izdanja: 13.06.2005.

  Izdavač: Warner Music / Dancing Bear

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Forbidden City
  2. Aero
  3. Oxygene 2
  4. Oxygene 4
  5. Geometry Of Love
  6. Le Petit Orchestre Sous La Pluie
  7. Equinoxe 4 (Absent De L’edition Precedente)
  8. Voyage A Pékin
  9. Chronologie 6
  10. Zoolookoologie
  11. Aerozone (Absent De L’edition Precedente)
  12. Aerology
  13. Chronologie 3
  14. L’hiver (Vivaldi)
  15. Joncques De Pecheurs Au Crépuscule
  16. Rendez Vous 4 (Absent De L’edition Precedente)
  17. Souvenir De Chine
  18. Rendez-Vous 2
  1. Arrivée
  2. Aerology Remix
  3. La Foule
  4. Tian’anmen
  5. Oxygene 13
  1. Aero
  2. Oxygene 2
  3. Oxygene 4
  4. Geometry Of Love
  5. Equinoxe 8 / Le Petit Orchestre Sous La Pluie
  6. Equinoxe 4
  7. Aerozone
  8. Chronologie 6
  9. Joncques De Pecheurs Au Crépuscule
  10. Souvenir De Chine
  11. Aerology Remix

  Jean Michel Jarre, umjetnik je instrumentalne elektronske glazbe poznat po probijanju granica unutar glazbene industrije. Sam početak karijere obilježio je albumom “Oxygene”(1976.) koji je prvi takve vrste koji se pojavio na globalnom tržištu. Naime, šefovi izdavačkih kuća nisu pozitivno gledali na nedostatak pjevačkih dionica te su kalkulirali oko singla koji bi predstavljao album.

  Na kraju je album ipak izdan, a kao singl je izašla Jarreova najpoznatija tema ikad “Oxygene Part IV“. Trećim albumom “Les Chants Magnetiques” Jarre također probija granice. Album djelom inspiriran Andyem Warholeom jedan je od prvih koji koristi semplirane dionice.

  Jarre In China” dvostruko je DVD+CD izdanje koje nakon niza godina okrunjuje njegovu glazbenu karijeru. Spektakularnim koncertom u Zabranjenom gradu pred ogromnim brojem ljudi Jarre je predstavio presjek karijere uživo.

  Muziku podržava

  Kako audibilno, tako i vizualno, ovaj koncert je obilježen najnovijim tehnološkim dostignućima zabavne, ali i koncertne, tehnologije. Tako ćete moći na u svojim foteljama gledati koncert u vrhunskoj visokodefiniranoj slici i istom takvom, THX certificiranom, zvuku. S druge strane, na koncertu prisutno mnoštvo moglo se diviti raznim geometrijskim objektima poredanim po pozornici samo iz daljine, a vi – vi ćete se moći uživiti i iz blizine, i doživjeti ih u svom njihovom, često i kičastom, sjaju.

  No, kako vrijeme prolazi, a umjetnici raznorodnih pravaca umjetnosti diskutiraju o tome da li je Warhole stvarno umjetnik ili je, kako neki kažu, samo reproduktor. Ovaj DVD će i vama dati temu rasprave da, u toplini svoga doma, sa svojim bližnjima prodiskutirate je li Jarre vrhunski umjetnik, ili, poput Warholea, još jedan reproduktor.

  Muziku podržava