Spaljene mumije opjevane na njemački način

  703

  Dawn Of Disease

  Crypts Of The Unrotten

  Datum izdanja: 27.04.2012.

  Izdavač: Noise Art Records

  Žanr: Death Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Descent Into Abyss
  2. Alone With The Dead
  3. Knife Vs Flesh
  4. The Unrotten
  5. Skinless and Impaled
  6. Enter The Gates
  7. Calcined Bones
  8. Catacombs
  9. Final Ressurection
  10. Devouring Obscurity
  11. But Death Goes On

  Nakon samo godinu dana otkako su objavili svoj prvi studijski album “Legends of Brutality”, ovi Nijemci iz Osnabrücka koji postoje od 2003. servirali su i drugi dugosvirajući album, ostavši pritom čvrsto na death metal polju.

  I ovaj put otišli su u Švedsku, u studio Soundlodge, kod Jorga Ulkena
  koji je poznat po radu sa Sinister, Dew-Scented i drugima.

  Ovaj album tipičan je primjer death metala koji vrvi od energije, bubnjarske brzine, žestokih gitara koje su na momente i melodiozne, te pjevanja koje je duboko, ali ne guturalno. Kao prvi bend na koji asociraju nameće se nizozemski God Dethroned i to ne toliko zbog vokala koliko zbog sounda gitara i bubnjarske grmljavine, a nisu daleko niti od švedskog old-school deatha tipa Enthroned ili Unleashed.

  Interesantna činjenica je da su inspiraciju za album našli u kriptama koje se nalaze na Siciliji u kojima na stotine mumija leži spaljeno, a to je ujedno i glavna tema albuma. Gotovo na prvo slušanje u pamćenju ostaju pjesme “Knife Vs Flesh“, “Enter The Gates” i “Calcined Bones“, koje pršte energijom i bijesom, a protkane su melodijom, što stvara dodatnu draž.

  Album se ubraja u zlatnu sredinu današnjeg death metala, s tendencijom uspona, i s obzirom na to, te na činjenicu da im je ovo drugo studijsko izdanje, na Dawn Of Disease vrijedi obratiti pozornost.

  Muziku podržava