Solidna glazba za ljetne klubove

  581

  Miike Snow

  iii

  Datum izdanja: 04.03.2016.

  Izdavač: Atlantic Records / Dancing Bear

  Žanr: Elektronika, Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. My Trigger
  2. The Heart of Me
  3. Genghis Khan
  4. Heart is Full
  5. For You
  6. I Feel the Weight
  7. Back of the Car
  8. Lonely Life
  9. Over and Over
  10. Longshot (7 nights)

  Treće studijsko izdanje švedskg indie pop trija zabavno je i ritmično, no žanrovski i kvalitetom nekonzistentno ostvarenje.

  Album otvara vrlo dobra funky stvar “My Trigger” koja podsjeća na veselu, mainstream varijantu MGMT-a, dok “The Heart of Me” koja je slijedi već dublje zalazi u pop vode.No, u ovom slučaju to nije nedostatak jer se radi o fino aranžiranoj i ritmičnoj pjesmi koja se već sad sigurno vrti po brojnim klubovima na Zrću i drugim it klupskim destinacijama na moru. Iritantna shopping centar glazba stupa na scenu s pjesmom “For You”, nastalu u duetu s pop zvijezdom Charli XCX. Dobar refren ovdje je zasjenio grozomoran uvod sa sampleovima kojih bi se posramio i Senna M, a isti se nažalost ponavljaju i u kasnijim fazama pjesme. I Feel The Weight” atmosferična je electro pop pjesma koja donosi nešto finiji, usporeniji ritam u odnosu na ostatak albuma i zvukom, ali i kvalitetom prilično odskače od ostatka materijala. S druge strane, već je sljedeća stvar (“Back of the Car”) tipičan primjer pop pjesmuljka kakvi se danas proizvode na pokretnoj traci.

  “Lonely Life” nešto je nježniji, s refrenom koji kao da je proizišao iz novije pjesmarice Chrisa Martina. Da je ovakvih trenutaka još i više na albumu, bilo bi ovo jedno od boljih pop izdanja ove godine.

  Ovako se radi o prosječnom izdanju na kojem barem jedna trećina pjesama može bez problema poslužiti za nabrijavanje partijanera dok cupkaju na nekom od brojnih plesnih podija na Jadranu. Šteta, jer barem trećina ovog albuma poručuje da Miike Snow može puno bolje.

  Muziku podržava