Slatki pop grijeh

  687

  Saint Raymond

  Young Blood

  Datum izdanja: 05.07.2015.

  Izdavač: Asylum Records

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Letting Go
  2. Young Blood
  3. Everything She Wants
  4. Great Escape
  5. Don’t Fail Me Now
  6. Fall At Your Feet
  7. I Want You
  8. As We Are Now
  9. Come Back To You
  10. Wild Heart
  11. Carry Her Home
  12. Brighter Days
  13. Be There
  14. Movie In My Mind
  15. Bonfires
  16. This Town
  17. Never Let You Go

  Saint Raymond (pravim imenom Callum Burrows) je dvadesetogodišnji mladić iz Nottinghama. Ovo ljeto izdao je svoj prvijenac imena “Young Blood“.

  Kao i mnogi mladi autori, tako i Saint Raymond traži svoju publiku i strateški se smjestio poprilično dobro, u kategoriju indie pop zvuka koji je proteklih sezona bio poprilično uspješan s izvođačima poput Haim, The 1975, Bastille, Vampire Weekend i sličnim. Kad tome pridodamo da je album producio vrlo cijenjeni Garret “Jacknife” Lee (U2, Snow Patrol, Kasabian, Bloc Party…) jasno je da ovo nije samo još jedan indie pop albumčić.Svi ti bendovi se mogu na ovaj ili onaj način čuti u zvuku kojeg nam “Young Blood” prezentira jer svi oni gaje jednu vedriju i popističniju stranu ’80-ih. Tako je i Saint Raymond posudio mnogo tog iz te dekade, posebno širinu glazbenih kulisa koje time dobivaju na radiofoničnosti, a često su mu melodije ukrašene i karipskim ritmovima što pjesmama daje na plesnosti.Time smo dobili vrlo opuštajući album koji će nas najviše asocirati na ljetne mjesece i pješčane plaže s koktelom u ruci. Kada album uzmemo tako, “Young Blood” je potpuni zgoditak jer svojim pomalo lakonotnim tonovima i čestim upadima s ‘whoahaha’ kad negdje zapne se čini se kao idealna ljetna razbibriga.

  Kad pokušamo malo dublje zagrepsti u pjesme, tad nailazimo na male probleme, ali kako je Saint Raymond još vrlo mlad, možemo mu ih zasad oprostiti. Ipak, ne mogu svi do dvadeset biti potpuni autori sposobni zadovoljiti kritiku i publiku, a u ovom slučaju je sasvim jasno da je Saint Raymond odlučio poraditi na popularnosti što je sasvim razumljiva odluka i rekao bih vrlo pametna.

  Muziku podržava

  Ovakvim nizom pjesama, uz malu podršku otočkih medija, vrlo lako bi mogao biti najnovija nada koja će promijeniti svijet glazbe, a jednom kad to i uspije, tad će mu svijet biti pod nogama jer ima komercijalni štih s mnogim pjesmama jer većina njih lako ulazi pod kožu/u uho.

  Sam naziv albuma “Young Blood” jasno predstavlja ciljanu publiku i o tome Saint Raymond najčešće i pjeva, dok ga glazba prati od klasičnog indie popa, pa do nekog hibrida synth-popa, generalno sve je to zvuk koji je vrlo popularan u posljednje vrijeme kad se mnogo tog vrti oko revitalizacije zvuka ’80-ih.

  Saint Raymond i “Young Blood” se čini kao vrlo dobar izbor za bezbrižnu glazbu kakvu želite slušati s vaše omiljene radio postaje. Ovo nije nikakva naučna fantastika i zatvorena glazbena forma, ovo je čisti pop u jednom od svojih najljepših formi, pa bolje da vam je nešto ovakvog ‘slatki grijeh’ nego naše ‘posvuduše’.

  Muziku podržava