Slabo predstavljanje Kabriolet Karavana

  641

  Kabriolet Karavan

  Prva brzina

  Datum izdanja: 24.02.2016.

  Izdavač: Tigrova glava

  Žanr: Alternative, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Uvod
  2. Al od danas
  3. Ona zna
  4. Da da da
  5. Sreća
  6. Lada
  7. Zemlja i ljudi
  8. Ana voli Zagreb
  9. Promjene
  10. Lada Dee
  11. Što više toga znam

  Bivši članovi velikogoričkog Mel Camina odlučili su napraviti novi bend, nazvali su ga Kabriolet Karavan i objavili album imena “Prva brzina”.

  Odlična je stvar da se nisu primili sličnih pop rock melodija koje Majsec (jedina konstanta u Mel Caminu) koristi već godinama, već su krenuli svojim putem. Sad, je li ispravan put to što su predstavili na prvijencu je druga stvar, to je potpuno drugi par cipela…

  Kabriolet Karavan je složio album koji prije svega zvuči kao parodija. Mogao bih reći da se tu nalaze utjecaji od Riblje čorbe preko nekih dijelova Zabranjenog pušenja, pa do Let3-a, posebno u ovom zadnjem dijelu njihove karijere kad koketiraju sa svime, pa čak i s narodnjacima.U takvom obujmu raznolikih utjecaja, Kabriolet Karavan se relativno dobro snalaze jer su šaljivim glazbenih rješenjima nadodali još luđe tekstove, pa smo u konačnici dobili album koji je najbliži Valungarima, a ponegdje zaluta u teritorij Vatrogasaca. Sve u svemu, čušpajz kojem je teško pronaći neki viši smisao, osim dobre zajebancije sa svojim društvom.

  Muziku podržava

  Teško mi je izdvojiti neku pjesmu jer kad i neka zanimljivo počne, zafrkancija joj oduzme onu barem malu dozu interesantnosti kojom bi se slušatelj zadržao prikovan da ju čuje do kraja. Da, fora je ozbiljne teme okrenuti na šaljiv ton, ali ipak ovo je prije svega promašaj jer Kabriolet Karavan nema tu sposobnost poput recimo Tenacious D-a, rock prebaciti u šaljiv kontekst.

  Album se zove “Prva brzina”, ali to baš i nije svirka u ‘prvoj brzini’. Možda je to i najveći problem jer da su malo smirili situaciju, bilo bi efektnije. Ovako, dobili smo jedan humoreskni rock vrtuljak koji ima previše tog ubačenog da bi bilo imalo suvislo.

  Ako je bio samo cilj objaviti šaljivi album s prijateljima, tad je zadatak izvršen savršeno, a u svakom drugom slučaju situacija je jasna – bolje zaobiđite ovaj album!

  Muziku podržava