Skraćena verzija već viđenog

  1184

  Steve Morse

  Cruise Control

  dvd

  Datum izdanja: 01.07.2008.

  Izdavač: Edel / Menart

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Bloodsucking Leeches
  2. Country House Shuffle
  3. Assembly Line
  4. Hereafter
  5. Justice For All
  6. Steve’s Welcome
  7. Busybodies
  8. Kat Food
  9. Sleeveles In Seatlle
  10. Black Chicken
  11. Dance Of The Maya
  12. The Bash
  13. Cruise Control
  14. Ionized
  15. Take It Off The Top
  1. Northern Lights
  2. Picture This
  3. Jesus Joy Of Man’s Desiring
  4. Jammin’
  5. Point Counterpoint
  6. Little Kids
  7. Flat Baroque
  8. Ghostwind
  9. Get It In Writing
  10. Country Colors
  11. Tumeni Notes
  12. Sparkle Plenty
  13. Rocky Top

  O DVD-u Stevea Morsea “Cruise Control” doista nemam puno toga za napisati. Naravno, ne zbog njega samoga, nego iz razloga što je analiza već napravljena, i to u sklopu dvostrukog live albuma “Live in Connecticut + Cruise Control“, s kojim je ovo izdanje bilo (i još jest) upotpunjeno. Tako samo mogu podsjetiti da se radi o DVD-u s dva koncerta dva različita benda istog lidera.

  Jedan je nastup Steve Morse Banda, snimljen 1992. u New Yorku, a drugi Stevea s The Dixie Dregsom u Connecticutu 2001. godine, isti onaj koji je objavljen i na audio formatu u gore spomenutom live albumu. Sve izneseno u prijašnjoj analizi vrijedi i za ovu.

  U skoro tri sata svirke, ljubitelji ovog, stvarno dobrog gitarista, pogotovo oni koji ga malo manje poznaju, otkrit će i njegove druge strane (ne jednu, jer ih ima više), te ustanoviti da, osim hard rocka, jednako dobro svira i neke druge stilove.

  Za to će imati dosta vremena, obzirom da je trajanje DVD-a skoro pa tri sata. Nema nikakvih promjena niti u .pdf dokumentu kojeg automatizmom ‘izbacuje’ računalo pa se tako i ovdje može vidjeti sve, baš sve već ranije opisano. Kako se radi o potpuno istim koncertima i s potpuno istim popratnim sadržajima, širenje recenzije nije prijeko potrebno, a manju ocjenu opravdavam time što je ovdje ponuđeno puno manje materijala.

  Kvaliteta nije sporna, a ostaje tek individualni odabir između dva izdanja. Ovog, isključivo vizualnog, ili kombiniranog “Live in Connecticut + Cruise Control“. Mislim da nikome ne treba preporuka što da odabere.

  Muziku podržava