Sjećanje na slavne dane

  1936

  Sepultura

  Chaos

  dvd

  Datum izdanja: 13.08.2002.

  Izdavač: Roadrunner / Dinaton

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Intro
  2. Arise
  3. Desperate Cry
  4. Dead Embryonic Cells
  5. Mass Hypnosis
  6. Altered State
  7. Inner Self
  8. Escape To The Void
  9. Troops Of Doom
  10. Beneath The Remains
  11. Orgasmatron
  1. Introduction
  2. Slave New World
  3. Refused/Resist
  4. Territory
  5. Arise
  6. Dead Embrionic Cells
  7. Inner Self
  8. Orgasmatron
  9. Crucificados Pelo Sistema
  10. Kaiowas
  11. Holiday In Cambodia
  12. Policia
  1. Introduction
  2. Roots Bloody Roots
  3. Ratamahatta
  4. Attitude

  O ovom DVD-u se nema puno reći. Da li Sepultura živi na staroj slavi ili ne, zaključite sami, jer uz ovaj DVD na tržištu je trenutno i dupli CD “Under A Pale Grey Sky”, koji sadrži zadnji nastup Sepulture u orginalnoj postavi sa Max Cavalerom. “Chaos” DVD u principu vam nudi mogućnost da u budućnosti svi Sepulturini video zapisi & bootlegsi ostanu sačuvani. DVD, dakle, nudi ovim redom: “Under Siege”, “Third World Chaos”, te “We Wre What We Are” vrlo rijedak video sa kratkim intrewievom i tri video zapisa.

  Izbornik je samo po sebi vrlo siromašan, uz navedene naslove nudi se još samo diskografija, koja je također poosiromašena i napravljena bez i jednog singla ili posebnih izdanja, samo albumi.

  Krećemo, dakle, po redu “Under Siege” 1991.g. za razliku od video kazete, na DVD-u možete odabrati stvari koje želite pogledati ili, naravno, pogledati video u punoj verziji, ponuđene su pjesme koje u potpunosti predstavljaju Sepulturu u njihovim mlađim danima. Njihov prepoznatljivi Death/Thrash stil ovdje je pokazan u svoj svojoj žestini i energičnosti. Odlične kamere, slika primjerena tom vremenu i fenomenalan zvuk neće vas ostaviti ravnodušnim. Slijedi “Third World Chaos” iz 1995. gdje je ponuđen isti broj stvari kao na “Under Siege” dijelu, dakle 11 pjesama, koje također možete pogledati u cijelini ili po želji odabrati pojedinu pjesmu. Pjesme pokazuju Sepulturu u blažem, ali i dalje u energičnom svjetlu prijelaza Death/Thrasha i metala orijentiranog punk-u, s lakšim djelovima koji nadalje najavljuju evoluiranje benda i početak eksperimentiranja.

  Muziku podržava

  Max Cavalera napustio je Sepulturu i osnovao Soulfly “We Are What We Are” sadrži kratak intervju u kojem članovi benda govore o tri pjesme (“Roots bloody roots”, “Ratamahatta”, “Attitude”), koje naravno možete i čuti, a da niti ne poslušate intervju. Treći dio govori o Sepulturinoj predaji korjenima eksperimentiranja s plemenskim ritmovima i dionicama, te stilu koji se u potpunosti izmjenio i jednom od najpoznatijih Sepulturinih albuma “Roots”. To je također zadnji video zapis benda zajedno u toj postavi, jer nakon jedanaest godina sviranja u Sepulturi Max odlazi i stvara svoj novi bend Soulfly, te tematski oba benda danas zvuče slično uz male varijable.

  Nadalje, dekadentnost Sepulture se i dalje priznaje i ne zaboravlja, no usprkos njihovoj fenomenalnosti u tadašnjim izvedbama, odličnom zvuku i slici i svima nama koji smo i dalje totalno zagrijani, povijest je stvorena, priznanje je dato, i zato prestanimo ponavljati i pođimo u korak s budućnosti.

  Tehnička potpora: Luka Perković &

  Muziku podržava