Sinteza stilova koju su mogli napraviti samo Beastie Boys

  1396

  Beastie Boys

  Paul's Boutique (20th Anniversary Edition)

  Datum izdanja: 09.02.2009.

  Izdavač: Capitol / Dallas Records

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. To All The Girls
  2. Shake Your Rump
  3. Johnny Ryall
  4. Egg Man
  5. High Plains Drifter
  6. The Sounds of Science
  7. 3-Minute Rule
  8. Hey Ladies
  9. 5-Piece Chicken Dinner
  10. Looking Down The Barrel Of A Gun
  11. Car Thief
  12. What Comes Around
  13. Shadrach
  14. Ask For Janice
  15. Chrystie Street
  16. Get On The Mic
  17. Stop That Train
  18. A Year And A Day
  19. Hello Brooklyn
  20. Dropping Names
  21. Lay It On Me
  22. Mike On The Mic
  23. A.W.O.L.

  Paul’s Boutique” u vrijeme svog izlaska nije generirao nijedan veliki hit i proglašen je komercijalnim neuspjehom. Ipak, danas se smatra najboljim albumom Beastie Boysa. Ovih je dana doživio svoje digitalno reizdanje, a u prodaju je pušten kako bi njegovim izlaskom proslavili dvadeseti rođendan.

  “Paul’s Boutique” još je uvijek raskošan u svom soundu, pun rima i ‘tuđih’ harmonija. Npr. na “The Sound Of Science” Beastie Boysi su ‘promućkali’ neke nove uzorke s rogom i melodijama The Beatlesa.

  Zahvaljujući produkcijskom timu The Dust Brothers, na albumu ne pretjeruju ni s jednim stilom muzike. Čuje se prizvuk countrya, funka i sve je vrlo solidno ukomponirano. Isto tako, možete čuti raznorazne priče o Egg Manu, Johnnyu Ryallu te Shadrachu, pjesme posvećene ženama u raskošnom uvodu “To All The Girls” te u funktastičnim pjesmama “Shake Your Rump” i “Hey Ladies“.

  Činjenica da su Mike D, Ad-Rock i MCA počeli kao trash garažni punk bend evidentna je i to na ovom albumu dolazi do izražaja. Riffovi su kolosalni i ‘kipe’ kroz vesele stihove.

  Muziku podržava

  Eksperimentiranje s punk tendencijom može se čuti na bilo kojem dijelu albuma, što nas podsjeća da su Beastiesi uvijek znali stvoriti odličan vlastiti materijal sa sampleovima koje danas ne možete naći na rap albumima. Inovativni su i proširuju svoje vidike što se tiče muzike. To se može i iščitati iz stihova “The Sounds Of Science”: “Expanding the horizons, expanding our parameters.

  Unatoč tehničkim protestima na pjesmi “The Sounds Of Science” The Beastie Boys nikad nisu zvučali humanije. Kažem to zato što su djetinjastu reputaciju zaradili s albumom “Licensed to Ill”. Isti problem se može osjetiti i u ovom albumu iako u tragovima.

  “To All The Girls” ocrtava kako su na Beastie Boyse ljudi gledali prije ovog albuma. Infantilna percepcija suprotnog spola (“to do the dishes, to clean up my room“) nakon toga biva zaboravljena jer slijedi jedna od sjetnijih i plesnijih pjesama osamdesetih “Shake Your Rump.”

  “Paul’s Boutique” je unatoč svemu album kojeg je iznimno zabavno slušati. Svaki djelić prepoznatljivog funka i jazza ukomponiran je u osebujno živahnom stilu prepoznatljivih Beastiesa. Ozbiljnost i zrelost ovaj album postiže s završnom pop kompozicijom “B-Boy Bouillabaisse“. Led Zeppelin, The Beatles, Johnny Cash i mnogi drugi samo ‘hrane’ ovaj bend koji nitko ne može zaustaviti u jurnjavi za što kvalitetnijom sintezom žanrova.

  Ovo izdanje dolazi u brojnim formatima, te iako na njemu nema dodatnih, rijetkih ili neobjavljenih pjesama, svaki od formata uključuje ‘track-by-track’ audio komentare benda o snimanju albuma. Osim u posebnom luksuznom CD pakiranju, “Paul’s Boutique – 20th Anniversary Edition” možete kupiti i na vinilu, a svako od njih omogućava i besplatan download kvalitetnih mp3-ca.

  The Bass is in Your Face!

  Muziku podržava