Simon & Garfunkel za 21. stoljeće?

  1455

  Turin Brakes

  Jack In A Box

  Datum izdanja: 30.05.2005.

  Izdavač: Source / Dallas Records

  Žanr: Folk, Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. They Can’t Buy The Sunshine
  2. Red Moon
  3. Forever
  4. Asleep With The Fireflies
  5. Fishing For A Dream
  6. Road To Nowhere
  7. Over And Over
  8. Last Clown
  9. Above The Clouds
  10. Building Wraps Around Me
  11. Jack In A Box
  12. Come And Go

  Poslije relativno dobro prihvaćenog “Ether Songs” iz 2003. godine Turin Brakes se vraćaju na scenu albumom jednostavno nazvanim “Jack In A Box“. Rad na albumu započeli su pred kraj 2004. godine nakon završetka jednogodišnje turneje.

  Bacivši se na spisateljsko skladateljski posao nakon nekoliko mjeseci
  objavili su svoj teći studijski album. Svega i svačega možete čuti na
  ovom albumu, a sve povučeno kroz rock, folk i pop.

  S dvanaest zlatnih melodija koje će im, nadamo se, pridonijeti da postignu znatniji uspjeh, ovaj dvojac sve više se približava epitetu Simon & Gafunkela 21. stoljeća. Svakako je jasno kada se kao osnova usporedbe uzimaju Simon & Garfunkel da se na ovom albumu ne može naći skladbi koje bismo mogli svrstati u kakav razuzdani rock u kojem dominiraju solo dionice i snažni rifovi.

  Muziku podržava

  Tako, među ‘najžešće’ skladbe na ovom albumu možemo ubrojiti razuzdanu “Red Moon“, singlovsku “Asleep With The Fireflies“, vrlo dobru “Over And Over” te pretposljednju i s albumom istoimenu “Jack In A Box“.

  Kad sam već naveo koje su pjesme najživlje, onda bih kao najsjetniju mogao izdvojiti skladbu “Road To Nowhere“, kao primjer citirat ću dio teksta: “Seems everyone’s dying or curling up in pain“.

  Od ostalih ‘lakših’ pjesama među uhu ugodne svrstavaju se akustične “Fishing For The Dream“, snena “Building Wraps Around Me” i “Last Clown“. Kako ne bi sve ostalo samo na rocku pobrinuli su se u skladbi “Come And Go“, definitivno najelektronskijoj skladbi na albumu, koja me sa silnim sintetičkim zavijanjima i uvijanjima pomalo podsjeća na neke skladbe francuskog elektronskog dua Air.

  Ma koliko mi je glazba na ovom albumu dobra kritiku moram uputiti na vokal koji je u pojedinim trenutcima vrlo zamoran i iritantan te izvjesne pjesme znatno gube na kvaliteti i pozitivnom općem dojmu. Je li uistinu riječ o Simon & Garfunkelu za 21. stoljeće nije na meni da sudim, vrijeme će pokazati, a vi samo ocijeniti nakon što preslušate ovaj album.

  Muziku podržava