Sillycons: Još jedan alternativni bend koji zvuči previše američki

  161

  Sillycons

  Rise N' Shine

  Datum izdanja: 01.04.2017.

  Izdavač: Samostalno izdanje

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Runaway
  2. War
  3. Become
  4. Live 4 2day
  5. Garden
  6. Animal
  7. Morning Light
  8. Cold Wave
  9. It’s Over

  Sillycons su još jedan alternativni rock bend iz Rijeke. Kao i mnogi riječki bendovi, imaju ono nešto zbog čega bi mogli postati vidljiviji pa preostaje vidjeti kako će nadograditi temelje postavljenje nagradama na Ri Rocku i Rovinj music festivalu 2015. godine.

  Naslov njihovog albuma jest “Rise N’ Shine” i izašao je na ‘prvi april’. Mogli bi sad zbijati šale s albumom da je on kojim slučajem loš, ali ovako to nema smisla jer je “Rise N’ Shine” vrlo solidan rock album nabijen energijom od početka do kraja. Ok, možda ne do samog kraja jer se u drugoj polovici nalazi nekoliko laganijih skladbi koje su u suprotnosti od početka albuma.

  Ostatak je prepun nabrijanih gitara, pa sve prolazi kao jedna energetska bomba jednog modernog alternativnog rock zvuka koji je u neku ruku i karakterističan za Rijeku i njeno podneblje. Ono što je u Hrvatskoj svakako minus jest pjevanje na engleskom jeziku, ali ovakva amerikanizirana glazba istini za volju i najbolje zvuči kad se pjeva tim ‘svjetskim’ jezikom, a ne po ‘naški’.

  Muziku podržava

  Uvodna “Runaway” je fino zagrijavanje u kojem se osjećaju utjecaji Queens of the Stone Agea i mnogih bendova u kombinaciji Omar-Cedric, ali na jedan mekši, melodičniji način u kojem milozvučni refren daje radiofoničnu dimenziju. U takvom điru prolazi i dobar dio albuma, kao spoj žestokih gitara i vrlo pjevnih refrena.

  “War” bi vjerojatno bila velika uspješnica da su ju napravili Audioslave, “Become” je nešto laganija skladba koja je pod velikim utjecajem američke alter scene posljednjih dekada, “Live 4 2day” je najbezličnija i najpredvidljivija skladba albuma, a do kraja albuma svakako treba istaknuti “Morning Light” kao jedan od najjačih momenata nabijen emocijama.

  U konačnici, možemo se zapitati za koga Sillycons sviraju jer ovakvih bendova smo do sada imali na pretek, a nitko nije napravio neki značajniji uspjeh. Da su doma na nekoj američkoj adresi, siguran sam da bi uspjeli napraviti nešto, ali ovako s riječkom sumnjam da mogu napraviti jači proboj iako im je album sasvim solidan i povremeno moćan.

  Muziku podržava