Sigurni na tankoj žici

  1176

  Makazoruki

  On The Wire

  Datum izdanja: 07.05.2012.

  Izdavač: Geenger Records

  Žanr: Indie Rock, Noise

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Fatamorgana
  2. Blurry Pictures
  3. 1980
  4. Deja vu
  5. In Vino Veritas
  6. World Of Lunatics
  7. Pucanj nije brisan
  8. Control
  9. Rudolf
  10. Skeleton

  Bosanci iz Zenice na privremenom radu u Nizozemskoj nedavno su se vratili svojim novim izdanjem koje zvuči vrlo svježe i dojmljivo, miješajući različite indie i alternativne žanrove.

  Trebalo je čekati pet punih godina od posljednjeg izdanja benda “Analogue Breakfast EP”, odnosno šest od prvog i posljednjeg studijskog albuma “Makazoruki”, da bi bend izdao novo izdanje. Kada slušamo “On The Wire” možemo zaključiti da je dobro što se sve to toliko kuhalo jer ovo je jedno vrlo dobro napeto skuhano izdanje.Žanrovski gledano, možemo reći da je ovo indie album nabrijan do maksimuma gdje su ispremiješani post punk i noise s izrazito bučnim melodijama što daje svojevrsnu radiofoničnost koja nikako neće leći mainstream radio postajama. Kada bi se žanrovske odrednice prebacilo u bendove, “On The Wire” bismo mogli protumačiti kao Editorse nabrijane žestokim zvukom Musea uz noisersku dozu The Falla i povremeno zamućene melodije The Jesus and Mary Chain.Kroz album se osjeća izjednačenost pjesama gdje se teško može istaknuti poneka, budući da se poprilično slažu jedna uz drugu. Ipak, album ima svoju raznolikost koja se pronalazi u jeziku. Većina je otpjevana na engleskom, dok su vjerojatno za promociju na regionalnom tržištu otpjevali dvije skladbe na ‘našem’ jeziku.

  Makazoruki su s “On The Wire” pokazali vrlo moderan pristup ustaljenim rock žanrovima i ispucali deset vrlo rafalnih skladbi kojima kao da žele reći ”sada smo tu, nema više dugogodišnjih pauza”.

  Uspoređujući ih s recentnom regionalnom scenom, Makazoruki se svakako ubrajaju u iznadprosječne bendove spremne na velike stvari, ali ipak su možda korak-dva u zaostatku za najboljima, što učestalijom svirkom u našim krajevima mogu bezbrižno prevaliti jer vjerujem da uživo cijeli materijal zvuči još dojmljivije nego ovako na CD-u/mp3-u.

  Muziku podržava