Sigurni koraci Billa Ryder-Jonesa

  474

  Bill Ryder-Jones

  West Kirby County Primary

  Datum izdanja: 06.11.2015.

  Izdavač: Domino Records / Dancing Bear

  Žanr: Alternative, Indie Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Tell Me You Don’t Love Me Watching
  2. Two To Birkenhead
  3. Let’s Get Away From Here
  4. Daniel
  5. Put It Down Before You Break It
  6. Catharine and Huskisson
  7. Wild Roses
  8. You Can’t Hide A Light With The Dark
  9. Satellites
  10. Seabirds

  Bivši član The Corala Bill Ryder-Jones sve sigurnije korača kroz svoju solo karijeru, a dobar dokaz za to je i posljednji album.

  Bill je dosta cijenjeni na Otoku, kako od strane bendova koji ga rado zovu kad im treba neka pomoć, tako i od strane medija koji mu pružaju maksimalnu podršku u svemu što radi. “West Kirby County Primary” je dokaz tome, budući da je pobrao vrlo dobre kritike od britanske struke.U osnovi, “West Kirby County Primary” je na tragu onog što Bill radi već niz godina, pristupačne pop rock stvari koje imaju svoje uporište u britpopu, ali na jedan svojstven način, prvenstveno folkičniji pristup u skladanju pjesama. Time dobivamo niz vrlo milozvučnih pjesama koje se rado čuju na radiju, ali je pitanje koliko je to glazba koja može opčiniti mnoge.U takvom jednom laganom ritmu, prolazi većina albuma, a Bill tek povremeno otfrlji svoje pojačalo i gitarom potegne neki žešći rif. Najbolji primjer toga imamo pred kraj “Let’s Get Away From Here” koji slušatelja razbudi i daje mu nadu da će u ostatku albuma doći do neke značajnije promjene u zvuku. Ipak, to se baš i ne događa…

  Pjesme su većinom retrospektivne, govore o onom što je Bill doživio tijekom svog života, pa se sad trudi ispričati kroz priče. Taj narativni dio mu dobro leži, sposoban je zadržati slušatelja napetim, pa se postavlja pitanje zašto se ne potrudi malo više i oko glazbenih kulisa jer bi tako vrlo lako mogao postati novi glazbeni mesija s Otoka. Ovako, ponegdje napola gotove melodije zvuče kao da su namjerno puštene u demo verziji, a primjera radi, pjesmi “Put It Down Before You Break It” to nikako ne leži.

  “West Kirby County Primary” je dobar album, ali i ništa više od toga. Pokazuje da je Bill dobro odlučio kad se odmaknuo od The Corala u želji da izglanca sav svoj potencijal. Mjesta za napredak ima, preslušavajući ovaj album, nema sumnje u to, pa me zanima kako će se dalje razvijati.

  Muziku podržava