Sheer Mag: Soundtrack za ‘Lude sedamdesete’

  246

  Sheer Mag

  Need To Feel Your Love

  Datum izdanja: 14.07.2017.

  Izdavač: Revolver Records

  Žanr: Garage Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Meet Me In The Street
  2. Need to Feel Your Love
  3. Just Can’t Get Enough
  4. Expect The Bayonet
  5. Rank And File
  6. Turn It Up
  7. Suffer Me
  8. Pure Desire
  9. Until You Find The One
  10. Milk And Honey
  11. Can’t Play It Cool
  12. (Say Goodbye To) Sophie Scholl

  Ako trenutno tražimo neki mali garažni rock bend koji ima svoju briju i rastura, možda bi mogli pogledati u smjeru Sheera Maga jer su toliko netipični, a opet ima nešto u njima toliko neodoljivo.

  Prvi put sam za njih čuo prije nekih dvije godine kad su izdali odličnu “Fan The Flames”, a potom nisam skužio da su imali koncert u zagrebačkoj Močvari pa sam, čitajući reportove, ‘plakao’ budući da su svi pričali o potpuno ludom bendu s još luđom pjevačicom. Nadam se da će ponovno biti prilike, iako su i ovo ljeto bili poprilično blizu.

  Sheer Mag nastao je 2014. godine, od tada su izdali tri EP-ja, a nedavno i svoj službeni prvijenac “Need To Feel Your Love“. Albumu je prethodila kompilacija jednostavno nazvana “Compilation” na kojoj su sumirali pjesme s prethodno objavljenih EP-jeva.

  Muziku podržava

  Njihova svirka je vrlo retro, zvuče kao mali nepoznati bend iz Detroita s početka ’70-ih, poigravajući se garažnim rockom s nešto plesnijim elementima, pa njihove pjesme često zvuče kao inkarnacija Jacksons 5 na vrlo sirov način.

  Naravno, u taj opis svakako treba nadodati i frontmanicu koja je neklasična, ali vrlo efektna i energična, te pruža sve ono što pjesmama treba da ožive na pravi način. Mnogi će naći zamjerku da ona ne pjeva već da se dere, ali upravo to i treba ovim pjesmama jer iskreno ne znam kako bi sve to zvučalo s drugačijim pristupom vokalnoj interpretaciji.

  Možete voljeti ili ne rock ’70-ih, tako ćete vjerojatno voljeti ili ne Sheer Mag jer oni se upravo s tim motivima poigravaju kao od šale. Ponegdje zapnu kao glam rockeri u stilu T. Rexa, negdje kao unuci The Stoogesa, što albumu daje odličnu dinamiku. Sve je snimljeno i napravljeno s malo producentskih zahvata pa i sam zvuk djeluje razbarušeno i grubo.

  “Need To Feel Your Love” nije album na kojem ćete naći pregršt hitova, štoviše, mislim da će mnoge ta sirovost zvuka i odbaciti, ali vjerujte mi da su Sheer Mag jedno od trenutnih osvježenja na sceni jer ne djeluju nimalo umjetno, već žive svoj život po nekim svojim postulatima koji su mnogima u ovom trenutku neshvatljivi. Ipak, mora se priznati da imaju energiju kojom lako pretoče svoje ideje u pjesme koje vjerojatno još i luđe djeluju uživo.

  Uvijek se kod bendova koji zaglibe u ‘boljoj prošlosti’ postavljaju pitanja ‘zašto’ i ‘kako’, ali kako je ‘danas već sve odsvirano’, teško je implementirati nešto novo, a da se ne posudi od nekog. Sheer Mag su posudili mladost svojih roditelja i pri tome nisu previše promašili jer ovo je rock album koji bi vrlo lako mogao biti soundtrack za nekad vrlo popularnu seriju ‘Lude sedamdesete’.

  Muziku podržava