Shawn Mendes: Primjer kvalitetnog odrastanja

  1064

  Shawn Mendes

  Shawn Mendes

  Datum izdanja: 25.05.2018.

  Izdavač: Island Records

  Žanr: Pop, R&B

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. In My Blood
  2. Nervous
  3. Lost In Japan
  4. Where Were You In The Morning?
  5. Like To Be You feat. Julia Michaels
  6. Fallin’ All In You
  7. Particular Taste
  8. Why
  9. Because I Had You
  10. Queen
  11. Youth feat. Khalid
  12. Mutual
  13. Perfectly Wrong
  14. When You’re Ready

  Nekako je postalo popularno i urnebesno mrziti kanadske izvođače, a najbolji primjer su nam Justin Bieber, Nickelback pa čak i Drake. Kanada se i dalje neumorno i često uspješno trudi ponuditi imena koja će biti apsolutno prihvaćena i priznata u svijetu, a jedno od njih je definitivno mlado lice koje smo imali priliku upoznati još 2015. godine. Ime mu je Shawn Mendes i za njega je teško naći bilo kakve negativne riječi.

  Nakon 2 diskografska izdanja i niza uspješnih hitova, Shawn je odlučio snimiti treći album koji je žanrovski neodređen i izvan svih okvira. Izjavio je kako je self-titled Shawn Mendes” zapravo istraživanje samog sebe u glazbenom smislu i ponosan je činjenicom što na albumu ima pomalo rock, ali i R&B zvuka. Iako je Shawn autor svih pjesama, surađivao je s nekim velikim imenima poput Eda Sheerana, Johna Mayera i Julie Michaels, a njihov glazbeni utjecaj definitivno se čuje i osjeti u pojedinim pjesmama.

  Na albumu se nalazi žanrovski raznolikih 14 pjesama, a što se tiče tekstova, Shawn nam možda želi poručiti da je odrastao, pogotovo kada je ljubav u pitanju. Prva pjesma In My Blood govori o tome kako mu nije u krvi da odustane u borbi s anksioznošću. U pjesmi prevladava gitara kao i zapravo većinom albuma i to je faktor koji me najviše osvojio kod preslušavanja. Sljedeća pjesma, Nervous, ritmom podsjeća na Bad Liar Selene Gomez. To je prvo što sam primjetila u refrenu i tek kada sam tu činjenicu uspjela izgurat po strani, shvatila sam koliko je zapravo zarazna i dobra.

  Muziku podržava

  “Lost In Japan” je bila jedan od najavnih singlova albuma i odlično je prihvaćena. Ima neki pomalo zavodnički šarm i ovdje nam je Shawn htio tematikom pokazat da je sada već dovoljno odrastao. Pjeva o tome kako će u jednoj noći doputovati u hotel, jasno je iz kojih razloga. Where Were You In The Morning?” prati istu tematiku, a stilski se osjeti spomenuti utjecaj Johna Mayera. Duet Like To Be You” s odličnom i meni osobno dragom Juliom Michaels me na kraju poprilično razočarao jer sam očekivala puno više. Njihovi vokali su izdominirali pjesmom i nimalo mi se ne uklapa u ostatak albuma.

  “Fallin’ All In You”, ukratko zvuči kao Shawnov cover pjesme Eda Sheerana. Particular Taste” je uspjela vratiti atmosferu i zvuk koji se provlači na početku albuma i imam osjećaj da je baš s ovom pjesmom uspio pronaći odličan stil i smjer za sebe i buduće stvaralaštvo.  Pjesme Why” i Because I Had You” nisu u plesnom ritmu kao prethodne, ali zvuče dobro. Dalje bih još jedino spomenula When You’re Ready” jer se izdvaja od većine pjesama na albumu. U pitanju je malo “mekanija” pjesma gdje je gitara opet kraljica svega i odlično je sjela na sam kraj albuma.

  Kao što sam već spomenula, zvuk gitare je faktor koji me ovdje osvojio, a iako Shawna pratim od samih početaka, tek sada mi je zaista sjeo kao izvođač. Našla sam puno pjesama za sebe na albumu, a sigurno je da će i šira publika odlično reagirati baš zbog raznolikosti koju nudi.

  Shawn Mendes je školski primjer kako odrasti i izgraditi sebe i svoj stil pred očima javnosti. Nije poznat po nekim ekscesima ili ispadima tako da je primjereno prozvati ga dobrim dečkom glazbene scene. Kolaboracije s drugim umjetnicima i izvođačima definitivno su mu pomogle da isproba različite smjerove, a sigurna sam da mu je ovaj album pomogao postaviti neke standarde za buduća izdanja. Iako zvuči odlično i sviđa mi se smjer u kojem je krenuo, mislim da mu je ipak ostalo još malo prostora za napredak i da do kraja izbrusi stil po kojem će biti apsolutno prepoznatljiv. Pretpostavljam da je i album nazvao po sebi jer bi ga ovaj mogao dugoročno najviše obilježiti.

  Muziku podržava