Sexy, heavy, sonic

  1429

  Psycho-Path

  The Ass-Soul of Psycho-Path

  Datum izdanja: 03.03.2008.

  Izdavač: Moonlee Records / Trolik

  Žanr: Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Yukio Mishima Is Real!
  2. Musical Moment
  3. Incommunicado
  4. Goddamn Cocksucker
  5. Clean Slate
  6. Lobo, You Are Crazy
  7. War
  8. Bekkognition
  9. Cookie Jar
  10. New Blood
  11. Battleroyal

  Slovenska perjanica nezavisnog rocka, bend Psycho-Path iz Murske Sobote, ove je godine obilježio 15 godina rada i izdao svoj peti studijski album udruživši snage s hrvatsko-slovenskom nezavisnom izdavačkom kućom Moonlee Records.

  Bend čiji se glazbeni utjecaji kreću u rasponu od buke Sonic Youth pa sve do gitara Queens Of The Stone Age teško je smjestiti u neki poseban žanr. Kao što su nam i sami rekli, oni svoj stil nazivaju ‘sexy, heavy sonic rock’ a mi ćemo dodati da trenutnu postavu čine gitaristi Jernej i Beko Jr., basist Janez i bubnjar Dominik, predvođeni pjevačicom Meli.

  Novi album “The Ass-Soul Of Psycho-Path” kojeg je producirao Bobby MacIntyre (bivši bubnjar Twilight Singersa) otvorio je novo poglavlje u njihovoj diskografiji, iako su već s “Désinvolturom” napravili ogroman korak naprijed u odnosu na prve, vlastitim sredstvima izdane albume “Jiu Jitsu” i “Autorerotic”.

  Premda na albumu nema onako razornog hita kao što je na njegovom prethodniku bio “Sonny”, nekoliko pjesama izdvaja se od ostatka, a to su prije svega “Incommunicado” te “Yukio Mishima Is Real!“. I dok je prva meni osobno pjesma s najintrigantnijom strukturom na cijelom albumu, druga je tipičan predstavnik zvuka koji prevladava na cijelom albumu.

  Muziku podržava

  Svakako valja istaknuti i “War” te pjesmu upečatljivog refrena “Lobo, You Are Crazy“, dok je, s druge strane, predugačka “Bekkognition” – usprkos kreditima koje nosi gost Scott Benett na pratećoj gitari i back vokalima – prilično naporna za slušanje i nikako ne spada u moje favorite. U zadnjoj “Battleroyal” mi vokal jako vuče na Courtney Love iz doba Hole, iako bi se Meli vjerojatno primila za glavu na ovu usporedbu.

  Vrhunski urađen omot albuma sa provokativnom slikom na naslovnici ne treba čuditi jer je sam bend više put izjavljivao u svojim intervjuima kako opremu albuma shvaćaju jednako ozbiljno kao i rad na njegovom sadržaju.

  Dobra strana ovog izdanja jest svakako i ta da ga je posredstvom izdavača moguće nabaviti i u Hrvatskoj, što bi (konačno) trebalo približiti Psycho-Path malo većem broju ljudi nego što je to do sada bio slučaj.

  foto: Nataša Juhnov

  Muziku podržava