Šarm u malim stvarima

  735

  The Proclaimers

  Let's Hear It For The Dogs

  Datum izdanja: 27.04.2015.

  Izdavač: Cooking Vinyl

  Žanr: Pop, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. You Built Me Up
  2. Be With Me
  3. In My Home
  4. Tuesday Afternoon
  5. Then Again
  6. What School?
  7. If I’m Still Around
  8. The Other Side
  9. Forever Young
  10. Ten Tiny Fingers
  11. Through Him
  12. Rainbows & Happy Regrets
  13. Moral Compass

  Škotski duo blizanaca koji su Ribe po horoskopu već trideset godina
  jasno gazi po power-pop vodama ni ne pokušavajući biti ni najpametniji,
  niti najbolji, niti bilo što drugo naj.

  Njih zanima da se dobro zabave snimajući ploču, svirajući muziku koju vole i da dio zabave prijeđe na slušatelja. Oni ne ponavljaju svoj davnašnji hit “500 Miles” ili ponešto manje poznati “Letter From America”, nego ostavljaju dojam da sviraju kao da to nikad nisu ni imali. No, muzički stil je uglavnom isti, bez većih iznenađenja.Let’s Hear It For The Dogs” je album koji će bez problema zadovoljiti njihove poklonike, i koji nudi ono što najbolje rade, a to su trominutne pop pjesme s efektnim vokalnim linijama.

  You Built Me Up” je klasičan uvodni broj s vokalom kakav nije nepoznat u otočkoj glazbi. Pomalo oštar broj solidno probija led. “Be With Me” nudi lijep odsjaj šezdesetih, usput dajući neugodan osjećaj na temu: “Gdje smo već ove harmonije čuli“, a meni je prva asocijacija nepravedno zaboravljena kalifornijska grupa Lovin’ Spoonful.

  Muziku podržava

  Zato ne moramo postavljati takva pitanja na “In My Home“, koja evocira ritam iz “Be My Baby”. Vokali su nalik na Toma Jonesa, ali bez njegove ekspresivnosti su simpatično razbarušeni. Čak i u svom najagresivnijem ili najbučnijem dijelu, to je opuštajuća muzika, koju ćete slušati dok vam ljetni večernji vjetar prolazi kroz kosu, a “Ten Tiny Tingers” će vam dati i nešto više od opuštanja – muzičke slike koje ćete htjeti poželjeti opet poslušati.

  Uglavnom akustična i meditativna “Moral Compass” zaključuje ovu šarmantnu ploču koja ne nudi neko novo zvukovlje, niti revolucionarne dubine, ali je pošteno napravljena po svim pravilima power-pop zanata.

  Muziku podržava