Samo još jedno komercijalno uspješno izdanje

  817

  Disclosure

  Caracal

  Datum izdanja: 25.09.2015.

  Izdavač: PMR / Universal Music

  Žanr: Elektronika

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Nocturnal feat. The Weeknd
  2. Omen feat.g Sam Smith
  3. Holding On feat. Gregory Porter
  4. Hourglass feat. Lion Babe
  5. Willing and Able feat. Kwabs
  6. Magnets feat. Lorde
  7. Jaded
  8. Good Intentions feat.Miguel
  9. Superego feat. NAO
  10. Echoes
  11. Masterpiece feat. Jordan Rakei
  12. Molecules
  13. Moving Mountains feat. Brendan Reilly
  14. Afterthought

  Dva brata Howard i Guy Lawrence odmalena su bili okruženi glazbom jer su im roditelji bili profesionalni glazbenici.

  I studirali su glazbu te bili očarani klasičnom glazbom, prvenstveno Debussyem. Poznati kao Disclosure, polako su izbacivali singlove jedan za drugim sve dok nisu izdali svoj prvijenac “Settle” 2013. godine kojim se odmah privukli pažnju. Nakon nekoliko nominacija i osvojenih nagrada počeli su raditi na drugom albumu, koji je izišao u rujnu 2015. Album “Caracal” obiluje duetima, kao i prvijenac , ali malo su se pokvarili, iako su nastavili raditi ono što vole i što im dobro ide. Glazbenici s kojima surađuju pripadaju raznim strujama, tako da ima svega, od jazza do popa. Generalno gledajući, Disclosure je još jedan electro sastav koji počiva na pop glazbi ’80-ih pomiješano sa suvremenim strujanjima koje su uklopili u svoju glazbu. Ima tu i housea u primjesama, ali sve vrvi od electro-pop numera koje sve prilično nalikuju jedna na drugu. Teško se mogu izdvojiti iz mora sličnih bendova poput Aluna George, SBTRKT i Rudimentala, na primjer. Sve je to poprilično slično, puno elektronike, dancea i pomalo duba koji pomažu u komercijalnijem uspjehu.Dečki su odrasli na raznim glazbenim utjecajima, od hip-hopa, techna, housea do jazza i klasične glazbe, ali sve se to samo ponekad može osjetiti u njihovoj glazbi. Kao da su se htjeli odmaknuti od nasljeđa i stvoriti nešto potpuno drugačije od svega na čemu su odrasli.

  No avet prošlosti ipak lebdi nad “Caracalom”. Ima tu i housea i techna u natruhama kao u “Holding On“, popa u “Hourglass” i “Magnets“. Sve su to dueti i pomalo kvare cijelu priču i bilo bi bolje da ih je manje. Tu su Sam Smith, Lorde, The Weeknd, Gregory Porter, Kwabs i drugi.

  Muziku podržava

  Pjesme koje su sami otpjevali zvuče uvjerljivije i slušljivije i možda im nije trebalo toliko dueta i to upravo s tako poznatim imenima s kojima su vjerojatno htjeli postići veći uspjeh. Možda dobar marketinški i produkcijski potez, ali album bi bio mnogo bolji da su se držali svoje priče.

  Echoes” se izdvaja kao zanimljiva numera u kojoj je sukus albuma, elektronika, pop i house u nekoj čudnoj kombinaciji koja je nekako uspjela doći do slušatelja i kritike, ali ipak to nije dovoljno da se izdvoje kao iole drugačiji. “Moving Mountains” kao bonus stvar je jedna zanimljiva balada i još je jedna stvar koja se može izdvojiti.

  Mnogo je glazbenika koji rade sličnu glazbu tako da je “Caracal” u konačnici samo još jedno komercijalno uspješno izdanje koje će proći kod publike koja voli zabavne stvari u maniri electro-popa.

  Muziku podržava