‘Samo’ jako dobar CD

  10626

  Frenkie

  Odličan CD

  Datum izdanja: 20.05.2005.

  Izdavač: Menart

  Žanr: Hip-hop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Ready ????
  2. Audiobiografija
  3. Creme De La Creme 2 ft. Edo Maajka & Marchelo
  4. Izgubljeni snovi
  5. Soundtrack
  6. Bruce Lee Rap ft. Baby Dooks
  7. F R E N K I ft. Remi
  8. Overdose ft. Edo Maajka
  9. Raise ft. Defence
  10. Veza ft. Flipstar
  11. Odlična pjesma
  12. 95 %
  13. Ovo nije O.K.
  14. Hajmo rušit ft. Edo Maajka
  15. Mc
  16. Sunnett ft. Dk
  17. Outro

  Najnoviji predstavnik domaće hip hop scene, Frenkie, izdao je svoj album prvijenac. Frenkie je inače za one koji ne znaju, poznat po gostovanjima na albumima Ede Maajke, a također je backup MC na svakom Maajkinom koncertu.

  Na albumu se nalazi 17 pjesama, od kojih su neke puštane na Stojedinici, a pjesma “Hajmo ih rušit“, u kojoj gostuje svima dragi Edo, bila je broj jedan Cener top liste.
  Bez ikakve sumnje Frenkie je talentirani hip hoper, ali ta vrsta muzike je u zadnje vrijeme toliko zastupljena u Hrvatskoj da nažalost ne možemo očekivati previše inovativnosti. Nadam se da me neće nitko krivo shvatiti, jer ja poštujem hrvatske izvođače te vrste glazbe, a naročito Edu, koji je kada se pojavio bio nešto novo i osvježavajuće na domaćoj sceni. Da se Frenkie pojavio prvi, priča bi vjerojatno bila drukčija, ali ovako primjećujem mnogo sličnosti u njihovoj glazbi.

  Glazbeni dio albuma je odrađen izvrsno, kao i općenito na svim albumima tog žanra, jednostavno dečki znaju svoj posao i produkcija je uvijek prve klase. Tekstovi su jako dobri, nisu duhoviti poput Maajkinih, ali mislim da i to nije bio cilj Frenkijevih tekstova, po mojem skromnom mišljenju, ovaj album je ozbiljan, hard core album prepun aktualnih tema i situacija s kojima se susrećemo svakodnevno.

  Muziku podržava

  Moja jedina zamjerka je na tekstove koji previše imitiraju američke reperske spike, jer to jednostavno nije hrvatska brija, ali na svu sreću tih tekstova ima u tragovima.

  Odličan CD” je album definitivno nabijen energijom i entuzijazmom, ali mu fali neka kemija, poput one koju je Edo širio sa svojih uradaka, i koju je tako dobro opisao u pjesmi no sikiriki. No, bez obzira na sve, Frenkie je stvorio, pa ne baš odličan, ali jako dobar CD.

  Muziku podržava