Saloonska priča kuma industriala

  854

  Buck Satan & The 666 Shooters

  Bikers Welcome! Ladies Drink Free

  Datum izdanja: 16.12.2011.

  Izdavač: AFM Records / Trolik

  Žanr: Country, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Quicker Than Liquor
  2. What’s Wrong With Me
  3. Medication Nation
  4. Drug Store Truck Drivin’ Man
  5. The Only Time I’m Sober Is When
  6. You’re Gone
  7. Cheap Wine, Cheap Ramen
  8. Down The Drain
  9. Sleepless Nights and Bar Room Fights
  10. Friend of the Devil
  11. Ten Long Years In Texas
  12. I Hate Every Bone In Your Body Except Mine
  13. Take Me Away

  Za razliku od nekih koji imaju (samo) jedan ‘alter-ego’, frontmen Ministrya i za mnoge ‘kum’ industriala, ima ih nekoliko.

  Jedan od njih je onaj countryevski, Buck Satan, nastao pod utjecajem Alovog country heroja Bucka Owensa, i s njim je i sa Johnnyem Cashom planirao okončati projekt. Ovaj je album Al opisao kao ‘heavy western’ i ‘country core’, no daleko bi ga jednostavnije bilo doživljavati kao country izdanje, jer to naprosto tako jest.

  Možda na tako nešto upućuje podatak da je snimljen s heavy-hard glazbenicima, Rickom Nielsenom (Cheap Trick), Tonyem Camposom (Static-X) i Mikeom Scacciom (Rigor Mortis), činjenica je da ima nešto oštrijih gitarskih riffova, no prpošnost i poletnost, lakoća brzih ritmova, veseljačka atmosfera i pamtljive melodije ono je što ne dozvoljava da se ide previše u širinu. Dodamo li tome da se instrumentalije jako oslanjanju na izvedbe violina, čela, pedal steel gitara, mandolina, bendža, usne harmonike, čas kreštave, čas čiste vokale, nema potrebe razmišljati o detaljima.

  Jer solaže kakve se ovdje čuju mogu se čuti i u country-rock izdanjima, bubanj je karakteristično brz, bas strogo ritmičan i ovo je jednostavno ‘zreli’ country, dopunjen s malo bluesa, nešto modernijom produkcijom, pokojim sampleom, no i toga se danas može naći u toj ogranku glazbe, pa ni tu nema nekih posebnosti.

  Muziku podržava

  Malo sampleova i puno lagodnih ritmova može se čuti u pjesmi “Quicker Than Liquor“, opuštajuće ritmove nudi i “What’s Wrong With Me“, “The Only Time I’m Sober Is When You’re Gone” jedna je od onih s jačim solažama, radijski hit mogla bi biti srednjeritmička “Cheap Wine, Cheap Ramen” s izraženim solom na bendžu, a gudački najjača, s country rock karakteristikama, je “Down The Drain”.

  Uglavnom, jedan sasvim zanimljiv country albumčić iz zadimljenih saloona, za lijepu razonodu ljubiteljima te vrste glazbe. Onima koji dobro znaju Alove ‘skrivene’ afinitete sigurno neće biti iznenađenje, drugima da, ali svima skupa jedno ugodno iskustvo druženja s ovim manje-više kontroverznim, ali odličnim glazbenikom.

  Muziku podržava