Šajzerbiterlemon: Kad staviš na maksimum, slijedi razvaljivanje

  605

  Šajzerbiterlemon

  Iza naših zidova

  Datum izdanja: 10.05.2019.

  Izdavač: Geenger Records

  Žanr: Alternative

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Zidovi
  2. O idolima
  3. Jači
  4. Mrak
  5. Stvori me
  6. Kroz dim
  7. Metak
  8. Sneg

  Volite nove bučne bendove koji dolaze iz Srbije? Ako je odgovor potvrdan, nova poslastica se zove Šajzerbiterlemon s albumom “Iza naših zidova“. Sve što treba napraviti jest ubaciti album u stereo uređaj i odfrljit na maksimum.

  Ako ste uspješno napravili ovo iz prvog odlomka, onda krećemo u veličanstvenu punk rock buku koja će vas vrlo vjerojatno izuti iz cipela. Bend je nastao prije pet godina u Beogradu, pa samim time dolazimo do logične usporedbe da su im jedni od najvećih uzora Repetitor, kako po formaciji, tako i u samom zvuku. Ipak, Repetitor je s vremenom izdefinirao svoj zvuk, dok Šajzerbiterlemon i dalje obiluje sirovom energijom kojom gaze sve pred sobom.

  Muziku podržava

  Sasvim je jasno da u garažnom rocku ne treba više od formacije bubanj/bas/gitara. Kad se sve svede na tu bazičnu formaciju, dobijemo upravo ono što nam i treba, suštinu pjesme odsviranu kroz gomilu energije koja se ne može fejkati. Jednostavno, za to ili imaš taj potreban osjećaj ili nemaš, a kako se meni čini, Šajzerbiterlemon ga ima na pretek.

  Uvodna “Zidovi” su sva suština garažnog punk rocka s velikim utjecajem noisea. Zagonetni stihovi o propitkivanju svijeta oko sebe obogaćeni su sumanutim instrumentalnim dijelom što u konačnici donosi vulkansku eksploziju zvukova koja jednostavno zove da se sluša na maksimumu.

  Sljedeća “O idolima” ima pomalo uvrnuti tekst gdje se miješa san i java, a opet pjevanje (ili bolje reći deranje jer u većini albuma to rade najglasnije što mogu) i glazba nose pjesmu do brutalne atmosfere kojoj se jedino možeš prepustiti i maksimalno uživati. Hmm, da se ne ponavljam često, odmah ću vam skratiti muke i reći da je i ostatak albuma takav. Jednostavno, Šajzerbiterlemon suvereno hara kroz cijeli svoj prvijenac i ništa ne prepušta slučaju.

  Kad gledam ovogodišnje regionalne albume, “Iza naših zidova” mi je jedan od albuma koji mi je najbolje sjeo. Ta milozvučna buka jest upravo ono što mi paše, pa me ne bi začudilo da mi Šajzerbiterlemon uskoro postane jedan od najdražih bendova s ovih prostora. Razlog je jednostavan, jednostavno razvaljuju.

  Ako je odgovor negativan na prvu rečenicu, jednostavno preskočite ovaj album. I vas će album izuti iz cipela, ali iz sasvim drugih pobuda… Iznenadit će vas ta gomila energične buke i deranja koje vjerojatno još upečatljivije zvuči uživo. Ovo jest album i bend za izluditi se, ništa više, ništa manje.

  Muziku podržava