Romantičarska nostalgija za ’80-ima

  1252

  The 1975

  The 1975

  Datum izdanja: 02.09.2013.

  Izdavač: Polydor / Universal Music

  Žanr: Indie Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The 1975
  2. The City
  3. M.O.N.E.Y.
  4. Chocolate
  5. Sex
  6. Talk!
  7. An Encounter
  8. Heart Out
  9. Settle Down
  10. Robbers
  11. Girls
  12. 12
  13. She Way Out
  14. Menswear
  15. Pressure
  16. Is There Somebody Who Can Watch You

  Neki bendovi si jednostavno nadjenu imena koja odlično odgovaraju njihovom zvuku, a The 1975 nisu mogli bolje pogoditi jer im glazba zvuči baš da je nastala otprilike oko te godine.

  Pop rock vođen zvonkim gitarama i synthovima su ono što The 1975 prezentiraju na svojem debi albumu. Ništa novo, ali dobro i zabavno, barem u većem dijelu albuma. Od utjecaja, mogli bi nabrojati ogroman broj autora i bendova od spomenute godine naovamo, ali ipak najviše im odgovaraju usporedbe s recentnim bendovima koji revitaliziraju istu glazbenu epohu (Bastille, Passion Pit, Hurts, Friendly Fires…).Mnoge pjesme (najbolji primjer “Robbers“) imaju dojam da su prste u njima imali U2 jer imaju tu neku notu, ali ipak najzabavnije pjesme su one koje podsjećaju na ljeto i razonodu poput “Chocolate“, “Sex” (potkradeni LCD Soundsystem) ili “Girls“.Najavnim singlovima i EP-ima, pokazivali su mnogo više nego što je konačan razultat na “The 1975”. Najbolje pjesme su od ranije poznate, dok novije nisu dosegle tu razinu, a kada tome nadodamo razvučenost na 16 skladbi i 50-ak minuta jasno dobivamo sliku isforsiranog prvijenca. Naravno, u ljetnim mjesecima mnoge pjesme bi se mogle naći u ‘pozadinskoj glazbi’ mnogih kafića zbog svoje ležernosti, ali teško da možemo išta više očekivati od albuma “The 1975”.

  The 1975 tako ispadaju još jedna patka britanskih medija koji su ih digli u nebesa, a zapravo nema nikakve podloge za to. OK, raniji singlovi poput “Chocolate” i “Sex” imali su ono nešto, ali to isto se izgubilo na cijelom albumu zbog čega je on pao u čisti prosjek s tek povremenim bljeskovima.

  Romantičarski nostalgičari za ’80-ima će i ovaj bend zavoljeti kao i mnoge slične, ali realnost je da smo znali dobivati mnogo upečatljivije rezultate s Otoka po tom pitanju od The 1975.

  Muziku podržava