Rock’n’roll bez kompromisa

  928

  9MM

  Dem Teufel ein Gebet

  Datum izdanja: 21.10.2011.

  Izdavač: Napalm Records / Trolik

  Žanr: Heavy Metal, Rock

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. Wenn Träume Fliegen
  2. Symphonie Des Zorns
  3. Der Letzte Engel
  4. Kain Vs Abel
  5. 9/ARR
  6. Dein Wille Ist Gesetz
  7. Feigheit
  8. Party Rock n Bier
  9. Evil Knievel
  10. Sommer
  11. Amigos Para Siempre
  12. Störtebeker
  13. Durstige Männer

  Tamo gdje su u prvoj polovici prošlog desetljeća zastali njemački heavy rock bendovi tipa Gun Barell, Dustsucker ili Typhon Motot Dudes, nastavio je 9MM. Jedan beskompromisan, sirovi, prljav i agresivan heavy rock može se čuti od ovog benda starog pet godina.

  Moćno gitarsko riffanje u prvom redu, pa grubi, hrapavi vokali grla ‘ispranog’ pićem, kontinuirano praćeni dvostrukom back potporom, ali i dupliranim izvedbama, čak i sa zborskim karakteristikama, pokoji dobar solo i pravilni 1/1 bubnjevi mogu se čuti u trinaest pjesama uglavnom srednjeg, s pokojom bržeg i ultrabrzog ritma.

  Sve s bezgraničnom dozom energetskog naboja, kontinuiranom melodičnošću, pijevno-plesnim refrenima, ali opet, zanimljivo je da ima i nekoliko mračnijih, ozbiljnijih momenata, pogotovo prema kraju albuma. Rock’n’roll tipa spomenutih bendova, plus onaj Motörheada, Rose Tattoo i sličnih, idealan je za fešte u zadimljenim klubovima i na motorističkim okupljanjima, nema nikakve sumnje.

  Pjesme poput “Wenn Träume Fliegen“, “Der Letzte Engel“, “Party Rock ‘n Bier“, “Amigos Para Siempre” s onomatopejom nazdravljanja na kraju, ili “Durstige Männer” u kojoj se u glavnim vokalnim ulogama izmjenjuju solo i zborske dionice, za tako nešto su kao stvorene.

  Čak i ono zbog čega će mnogi prigovoriti, njemački jezik, ovdje nije nikakva zapreka, jer je on odlično ukomponiran u kontekst relativno jednostavnih pjesama i nije nikakva zapreka da se uživa u ovom oštrom albumu. Naravno, ne radi se ni o kakvom rock’n’rollu budućnosti, već onom iz prošlosti, ali za sadašnjost i budućnost.

  Muziku podržava