Rock uživo na švicarski način

  1510

  Gotthard

  Made In Switzerland - Live In Zurich

  Datum izdanja: 28.04.2006.

  Izdavač: Nuclear Blast / Trolik

  Žanr: Metal

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. All We Are
  2. Dream On
  3. Hush
  4. Mountain Mama
  5. Let It Be
  6. Top Of The World
  7. I Wonder
  8. Said And Done
  9. One Life, One Soul
  10. Nothing Left At All
  11. Sister Moon
  12. Mighty Queen
  13. In The Name
  14. Heaven
  15. Lift U Up
  16. Anytime, Anywhere
  17. Immigrant Song

  U svojoj matičnoj državi, Švicarskoj, već su odavno stekli kultni status, iza sebe imaju osam studijskih albuma, a predstavnici su hard rock svijeta. Naravno, radi se o Gotthardu. Iako u stvaralaštvu ovog benda ima podosta utjecaja Aerosmitha i Whitesnakea, vjerojatno najjači adut mu je sposobnost stvaranja kvalitetnih balada čija se snaga može svrstati bok uz bok onim velikana kao što su Bon Jovi ili Toto.

  Pjesme poput “Let It Be“, “I Wonder” ili akustične “One Life, One Soul” primjeri su takvih, onih kakve su nastajale u zlatno doba rocka i uz koje se već generacijama plešu ‘stiskavci’. Također, u ovu kategoriju spada i “Heaven“, jedna od najpopularnijih, a ujedno i najnježnijih stvari ovog benda.

  No, nije sve u laganicama; s druge strane, Gotthard ima kolekciju sjajnih hard rock dijamantića, poput pjesme “All We Are“, te hit singlova “Mountain Mama” i “Sister Moon“. Sve navedene, uz još mnoštvo najvećih hitova ovog benda iz njegove četrnaestogodišnje karijere konačno smo dobili u live zapisu i to u CD/DVD formatu koji nosi ime “Made In Switzerland”.

  Što se same izvedbe istih tiče, ona je besprijekorna, gotovo savršena. Frontmen benda Steve Lee ima klasičan r’n’r glas, s jedne strane snažan i grub, s druge nježan. Uživo zvuči jednako dobro kao i studijski (ako ne i bolje), a slušati ga kako pjeva “Hush” (Deep Purple), te “Immigrant Song” (Led Zeppelin) bez da ih unakazi (kao velika većina cover pjevača), već štoviše, otpraši vrlo originalno, doista je pravi užitak.

  Muziku podržava

  Međutim, još je nešto što ovog vokala, a i cjelokupni bend, svrstava među one najbolje – komunikacija s publikom, koja je i više nego dobra (u što se i zagrebačka publika mogla uvjeriti prošle godine).

  Sve u svemu, “Made In Switzerland – Live In Zurich” predstavlja odlično live izdanje koje teško da će skupljati prašinu bilo kojem pokloniku hard rocka. Toplo preporučam svima koji se smatraju takvima.

  Muziku podržava