Robbie Williams: Nešto manje zabavno nego inače

  593

  Robbie Williams

  Under the Radar Vol. 3

  Datum izdanja: 14.02.2019.

  Izdavač: Self-released

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. The Impossible
  2. Gold
  3. Dirty Rotten
  4. Good People
  5. Indestructible
  6. Indestructible (Project Money Remix)
  7. No F**ks
  8. Underkill
  9. Bye Bye
  10. Reality Killed The Video Star
  11. I Just Want People To Like Me
  12. Hunting For You (Acoustic)
  13. Into The Silence (Ambient)
  14. The National Anthem Of Robbie

  Sve rjeđe izdavanje studijskih albuma, Robbie Williams vješto upotpunjava starim diskografskim trikovima. Od “Reality Killed the Video Star” je prošlo čak deset godina, a od onda je Robbie objavio samo dva albuma “Take the Crown” i “The Heavy Entertainment Show”, a izgleda da redovito izdaje nešto. Za to su krivi swing album obrada “Swings Both Ways” i serija raritetnih snimki okupljenih pod imenom “Under the Radar Vol…”. Sad smo došli do brojke 3 – “Under the Radar Vol. 3”.

  Kao i kod prošlog izdanja, jasno se vidi da su ovo b-strane od kojih mnoge nikad ne bi ugledale svjetlo dana da nisu objavljene na ovoj kompilaciji. Ipak, ima i tu ponekog bisera, ali ipak kao cjelina, ovo možda i jest najslabije od “Under the Radar” serije (Vol 1, Vol 2), odnosno nešto što će slušati najvjerniji fanovi RW-a.

  Muziku podržava

  Album pretežito ima taj neki pop zvuk ’80-ih koji je potom podebljavan zaraznim refrenima i matricama da pjesme dobiju na nekakvoj dodatnoj melodičnosti. Dojam je da su ponegdje uspjeli, a ponegdje ne, a najgluplja stvar jest da se jedna pjesma (“Indestructible”) našla dva put zaredom, prvo u ‘običnom’ mixu, a potom i u ‘Project Money Remixu’.

  The Impossible” je solidna, ali takvih pjesama Robbie ima milijun i jasno je zašto je ova ‘raritet’, a neke druge hit singlovi. “Gold” je pjesma koja je utjecaje vukla iz ’80-ih, “Dirty Rotten” ima prepoznatljivu Robbiejevu interpretaciju, potom slijedi najgori dio albuma kojeg malo izdiže “No F**ks“, a s kraja albuma svakako treba izdvojiti “I Just Want People To Like Me” koja uvelike opisuje njega kao osobu te završnu himnu “The National Anthem Of Robbie” s kojom je otvarao posljednju turneju.

  Lijepih pjesama ovdje ima, a ima i onih koje su jednostavne grozne (ne rang albuma “Rudebox“, nego ipak nešto bolje). Ukupno gledajući, sve je to zabava, zabava kakvu nam Robbie Williams pruža već godinama. Možete ga voljeti, možete ga i ne voljeti, ali sve što radi, to je zabavno. “Under the Radar Vol. 3” je ipak nešto malo manje zabavno od nekih drugih njegovih stvari…

  Muziku podržava