Rob postao još jedna bezlična pop zvijezda

  749

  Rob Thomas

  The Great Unknown

  Datum izdanja: 21.08.2015.

  Izdavač: Atlantic Records / Dancing Bear

  Žanr: Pop

  Naša ocjena:

  Popis pjesama:

  1. I Think We’d Feel Good Together
  2. Trust You
  3. Hold On Forever
  4. Wind It Up
  5. One Shot
  6. The Great Unknown
  7. Absence of Affection
  8. Things You Said
  9. Paper Dolls
  10. NLYTM
  11. Heaven Help Me
  12. Lie to Me
  13. Pieces

  Vjerujem da su mnogi očekivali da će Rob Thomas postati jedan od najvećih rock starova nakon suradnje sa Santanom i pjesme “Smooth”. To se baš i nije dogodilo.

  Upravo ta pjesma je dodatno digla njegov matični bend Matchbox Twenty, ali ga je i vjerojatno uništila jer se Matchbox Twenty pojavljuje tek sporadično s češćim raspadima nego ‘sastavljanjima’. Tu je Rob vidio svoju nišu da postane superstar, ali svojim solo pjesmuljcima to nije uspio. Čudna odluka jer je Matchbox Twenty bio jedan od najemitiranijih bendova u Americi na prijelazu milenija. Danas situacija i nije takva.Što se toliko promijenilo da je došlo do takvog pada? To su prvenstveno Robove pjesme…

  Nekad kad si čuo njegovo ime, znao si da će to biti ili odlična radiofonična stvar ili jaka balada koja izaziva trnce kod mnogih. Što danas dobivamo? Wannabe Brunu Marsa, u najmanju ruku…

  Muziku podržava

  Rob kao da je zaboravio na rock i krenuo je u pop i dance vode. Viđali smo već takve stvari kod rockera i mnogi su se čak i snašli, ali ovdje je to slučaj tek u rijetkim trenucima. Primjer, pomalo je smiješno vidjeti 43-ogodišnjaka da pjeva i pleše nebuloze poput “One Shot” (s refrenom ‘aiaijaaaaaj‘ i ‘eoeoeoe‘). To je ipak pjesma prikladnija One Directionu, OneRepublicu ili funu..

  Vjerujem da će starim fanovima najviše leći pjesme poput naslovne “The Great Unknown” ili završne “Pieces” koje su standardno mračne balade na kakve smo i navikli od njega ili “Heaven Help Me” koja malo vuče na radove Robbieja Williamsa. Ostatak će prije prihvatiti oni kojima je Rihanna vrh popularne glazbe.

  Uvodna “I Think We’d Feel Good Together” je jedan od najvećih trasheva u 2015., “Trust You” je pokušavanje ulizivanja mlađahnoj publici koja je zaluđena Brunom Marsom (pjesmu supotpisuje Ryan Tedder iz ranije spomenutih One Republic). Skladbe poput “Hold On Forever” su uvijek bili ugodni filleri na albumima Matchbox Twentya, “Wind It Up” ima jak sintetički beat koji ubija… Mislim da je poanta shvaćena… Bjež’te od ovog albuma ako želite zaštititi svoje uši.

  Rob Thomas je jedan od onih autora koji je shvatio da treba pratiti trendove, umjesto biti svoj. Šteta, jer je u svojim ranim danima pokazivao da bi mogao ići tragovima najvećih, a sad je tek još jedna bezlična pop zvijezda.

  Ovakvim zvukom ne znam kome se želi obratiti jer zbog svojih godina odavno je prerastao teen publiku. Zapravo, pomalo je smiješno i ironično da je u svojim počecima radio zreliju glazbu za zreliju publiku nego što to čini sada nakon dvadesetak godina na sceni.

  Iako je ovo jedan od najvećih čušpajza godine, ipak na njemu se nalazi nekoliko solidnih pjesama koje ga malo izdižu u odnosu na vrlo sličan album, a to je posljednji uradak Coldplaya. Oba albuma su teško slušljiva, pa ‘tko voli, nek’ izvoli’.

  Muziku podržava